Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Bobic, gdybyś znalazł chwilkę

Batu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w nowym sezonie. Mam mały problem, ale szybko rośnie (w ciągu roku 10 cm). Chodzi o mojego syna. Ma 11 lat i 163 cm wzrostu. Jeździ od 4 lat i dobrze sobie radzi (to opinia instruktorów). Młody jeszcze eksperymentuje i nie zdecydował czy narty, czy deska. Ja go gniotę na narty. Niestety wyrósł już ze swoich dynastarek i teraz chcę mu kupić fischerki. Tylko czy Race SC - długość 160 (krótszej nie chcę, bo jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie będę kupował dłuższą) czy też 160, ale Race JR. Przyznam, że przy drugiej opcji kusi cena. Ale jak młody wybierze deskę to będzie kicha. Natomiast SC ma wielką przewagę - też chętnie bym na niej się poślizgał (przy moich 183 cm myślę, że będzie dobra). Wielka prośba. Muszę dbać o swój autorytet u młodego i chcę uniknąć zarzutów o egoizm, że kupiłem narty dla siebie a nie dla niego i takie tam inne pierdoły. Potrzebuję porządnego argumentu o wyższości SC nad JR. Gdybyś znalazł chilkę, żeby mi pomóc - będę wdzięczny.

pozdrawiam

shulz

Ciekawe co powie Bobic ale dla mnie to kombinujesz jak kon pod gorke :) i troche to jest grubymi nicmi szyte, jezeli koniecznie to maja byc slalomki to mlody powinin miec juniorki 155cm max byloby to juz "na wyrost", to tak na oko bo zeby cos konkretnie poradzic to musisz podac ile wazy bo to jest istotne - pewnie bedzie to pierwsze pytanie Bobica. Ja mam syna w podobnym wieku i tez czasem chcialbym zrobic jakis "chytry nakup" ale nie zawsze sie da. Buty nowe co sezon, nie ma lekko. Kupisz mu narty na ktorych bedzie mu sie ciezko jezdzilo to masz jak w banku ze sie do nich zrazi,... chyab ze o to chodzi ;)

Wujek Bobic dobra rada sie zaraz wypowie ;))

Ale dajcie mi chwile na odsapniecie, bno nawet nei przeczytalem dokladnie postu, bo dopiero wrocilem ze Schladming z Sales Meetingu.

No to jestem i odpisuje.

Biorac pod uwage jego prawie wszyskie parametry, to proponowalbym RACE SC.

Ale..... tutaj problemem jest waga.

43 Kg to malo by jezdzic na RACE SC i dlatego musze zaproponowac Ci juiorska narte.

no, chyba ze by przytyl tak ze 15 kg na szybko :)))))

Tak wiec reasumujac - juniorska RACE JR.

Ale jesli jezdzi bardzo dobrze, to pomysl moze o WC SL w dlugosci 153.

To jest juniorska slalomka !!! I starczy mu na przynajmniej 2 sezony.

Pozdrawiam

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. Coś czuję, że skończy się tak, że teraz kupię RACE JR i zacznę pracować nad SC dla siebie na przyszły sezon. Bobic - nie wiem, czy nie żądam zbyt wiele - ale jest jeszcze córcia. 7 lat, pierwsze kroki na nartach, 137 cm i 31 kg. PLEASE ;)

pozdrawiam

shulz

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...