Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Wjazd na Kasprowy ... pieszo

skot

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was próbował włazić na Kasprowy zimą (lub wiosną) na piechotę? Właśnie się zastanawiam, która droga była by lepsza. Tutystycznym zielonym szlakiem pieszym do rejonu Myślenickich Turni, a potem na górę wzdłuż trasy narciarskiej w Dolinie Goryczkowej? Czy może nartostadą (z uwagą i poważaniem dla wszystkich zjeżdzajacych :)) ? A może jest jakaś inna droga (poza kolejką linową oczywiście)?

Gorąco polecam drogę górą z Kuźnic na sam szczyt kolejką linową. Jedyne utrudnienie to jakieś 15 kroków w stacji pośredniej na Myślenickich Turniach. No jest jeszcze jeden minus tej trasy w sezonie klejka do kasy(około 2-3godzin stania). Pozdrawiam :):):)

Tyle, że ja lubie chodzić po górach, a stanie w kolejkach kojarzy mi się z minionym ustrojem :)

Sprawdziłem na mapie i jeśli mnie wzrok nie myli to z Myślenickich Turni jest droga z górki do rejonu narciarskiego "goryczkowa", wiec wchodząc można nawet chyba zjechać kawałek...

droga na piechotę jest jedynym sposobem dostania się na górę, chyba, że ktoś lubi stać ( nie 2,3 h ) ok 4 h w kolejce. Szlak jest ewidentny - po prostu walisz za narciarzami - ok 45 min na dolną Goryczkową. Czyli jak rozgrzany masz za sobą kilka zjazdów zmarnięci stacze dopiero wjeżdżają na górę,

pozdr

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...