Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Snow and Ski Machnice k/Wrocławia - rekonesans

rung

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj w ramach rekonesansu odwiedziliśmy podwrocławską ciekawostkę: stok w Machnicach
Wśród bezśnieżnych wzgórz powstał malusieński ośrodek - ok. 300m naśnieżonego zbocza, obsługiwanego przez wyciąg talerzykowy i taśmę.
Rozważałem nawet czy nie pożyczyć sprzętu dla dziecie a może nawet i lekcje, ale się nie zdecydowałem.

Plusy:

- najbliżej położony od Wrocławia stok
- na miejscu jest w zasadzie wszystko: spory parking, duża restauracja, wypożyczalnia, szkoła
- można wykupić karnet na sanki

Minusy:

- ostatnie kilkaset metrów dojazdu wiedzie utwardzoną drogą przez pole, w czasie mrozu było sucho, przy dodatnich temperaturach robi się straszne błoto
- w internecie jest sporo negatywnych uwag nt opłat za parking (płaciło się od osoby), podczas mojej wizyty jednak żadnych opłat nie było
- ceny szkoleń i wypożyczalni: godzina szkolenia kosztuje tyle samo co w Zieleńcu; różnica w warunkach szkolenia jest oczywista. Wpożyczenie sprzętu też w cenie rynkowej, przy czym stan sprzętu pozostawia wiele do życzenia, o czym poniżej
- największy minus: dramatyczny stan sprzętu w wypożyczalni. Sprzęt stary i bardzo wyeksploatowany. Przy mnie wydano klientowi but dla dziecka z urwaną klamrą. Narty i wiązania z widocznymi uszkodzeniami. Z niektórych nart płatami odchodzi wierzchnia warstwa. Na tle nie najgorszej pozostałej infrastruktury, wypożyczalnia wygląda jak z kraju 3-go świata.

Dlatego też nie odważyłem się skorzystać.

http://www.ptakmachnice.pl/snow-and-ski.html

DSC_2350.thumb.JPG.46d2f072dba4efcfe4b26b9c289b2a16.JPG

DSC_2352.thumb.JPG.d027ce80ada49f694bb21a0120c2ecf4.JPG

DSC_2358.thumb.JPG.6ecb79f03dc8ae680ced6d7a9b7b42ac.JPG

DSC_2339.thumb.JPG.9d7658349a3be8d1d555726f50482036.JPG

machnice.thumb.jpg.1ad444707def94767bdd88c7e35a709a.jpg

• Like 5
  • Thanks 1