berolina Napisano 18 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2006 Mąż chce kupić sobie narty, jest początkujący. Wzrost 180 cm waga 100 kg żywej wagi... Wiem, że było tyle razy, ale czytając i tak nie rozjaśniło to mojego umysłu. Znajomy polecał Atomici chyba M10 długość 164. Dziś w sklepie Pan troszkę zamieszał polecając Rossignole X-Fight 2nd lub 3th długości 170. Mam potworny mętlik, na co zwrócić uwagę, bo wymiękam... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 20 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2006 Jakie narty dla początkującego dużego faceta ;-) dla poczatkujacego dobre beda narty z grupy Allround, jakiej firmy nie ma duzego znaczenia, konkretne modele mozna znalezc w zakladce "sprzet" moim zdaniem przy 100kg to 170cm minimum lepiej 175cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 21 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2006 Jakie narty dla początkującego dużego faceta ;-) długośc 170 cm na płycie moga byc uniwersalne ale takie z grupy twardości 8 - 9 bo facet troche waży i jak się rozpędzi. również ważne jest wiązanie aby miało skale DIN do 12 ale w początrkowej wersji zalecam ustawić na 8 po tygodinu jazdy na 9 ewentualnie. 2-3 lekcje z instruktorem, nastepnie zielone i niebieski trasy pod warunkiem ,że facet w tygodniu ucżeszcza na hale siatka - nozna , basen czy siłownia.powodzenie WF SKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi