radek111 Napisano 13 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2006 Proszę o radę !!! Nie mam zielonego pojęcia jakiej twardości buty kupić. Jeżdzę na nartach czwarty sezon, w sezonie około 10 dni, ważę 70 kg. Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 14 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Radzę średnio zaawansowany model o twardości około 80 DIN. Zwróć uwagę aby klamry były aluminiowe. Dobrze też aby but wewnętrzny był termo formowalny. Z kolekcji Lange np. dobry byłby but Concept 75 lub Concept 85. Poszukaj w katalogu na Skionline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 14 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Cytat Zwróć uwagę aby klamry były aluminiowe. Czyli soma odpada.......(( Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztorm Napisano 15 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Soma fischera ma klamry alu ) przynajmniej MX bo takie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 15 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Znam te buty. Wiem ze sa aluminiowe, z tym ze nie cale. Wiesz co mam na mysli. Ktos kto czyta "maja byc aluminiowe" moze sie nieco zdeprymowac tym plastikiem.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 16 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Drogi tomku ... Fischery Soma MX 7,9 i Pro maja klamry aluminiowe :] polecam dla niego Soma MX 7 bo nie wiem jak z twardoscią reszty pozdraiwam Homar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 16 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? OK.. mialem na mysli plastikowe koncowki( chyba ze ta czesc nie nazywa sie klamra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztorm Napisano 17 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Ta końcówka z tworzywa nie przenosi żadntch naprężeń praktycznie , ktoś wymyślił to po to żeby w grubej rękawicy łatwiej było odpiąć klamrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? Ta plastikowa koncówka to tzw "Element ułatwiający odpinanie" no i naprawde pomaga pzdr Homar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 17 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2006 Jaka twardość buta?? buty o średniej twardości od 60 - 80 flex . nie jesteś zawodnikiem nie pędzisz jak szalony , nie wykorzystasz cech buta o skali 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi