fosek Napisano 25 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2006 Byłem dzisiaj z rodziną na małym ale przyjemnym wyciągu orczykowym w Beskidzie Sądeckim. Niestety dodatnie temperatury i mokry śnieg spowodowały to, że smar służacy do konserwacji wyciągu znalazł się na śniegu co w niewyobrażalny sposób "zaświniło " ślizgi nart. Na ślzgach jest teraz mieszanina smaru narciarskiego i smaru z wyciągu . Ślizgi które są częściowo białe i żółte są w tej chwili czarne. Czy ktoś może mi doradzić czym bezpiecznie dla ślizgów usunąć to g.....o. Próbowałem cykliną ale za diabła nie chce zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelvin Napisano 25 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2006 Jak to wyczyścić Jeżeli jest to smar to istnieje środek stosowany w motoryzacji firmy WURTH "ZMYWACZ UNIWERSALNY" usuwający bardzo skutecznie różne smary .Po użyciu bardzo szybko odparowuje nie pozostawiając żadnych nalotów.Możesz też spróbować "wykąpać" narty z użyciem środka do mycia naczyń ale musisz liczyć się z wypłukaniem smaru z wiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2006 Jak to wyczyścić Można(aczkolwiek nie powinno się)sprubować wyczyścić to g.....o bęzyną ekstrakcyjną , są też specjalne preparaty do zmywania ślizgów lecz są dość drogie i mało dostępne w sklepach. Powodzenia.... Pozdrawiam sławek Ps: jeśli to zrobisz bęzyną to nasmaruj narty na gorąco bo bęzyna wyjaławia dość skutecznie ślizgi)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Napisano 26 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2006 Jak to wyczyścić No ja równiez przyłączam sie do wypowiedzi SB . Najlepszy jest najtańszy środek , benzyna czy denaturat. Pozd Adam P.S Pozdrowienia dla ziomali z 4 roku . LOL!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba Napisano 1 Kwiecień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Jak to wyczyścić absolutnie nie polecam denaturatu... denaturat wnika głeboko w ślizg ślizg po nim zrobi się biały -czyli utleniony. jeśli poważnie traktujesz swoje nary kup Wax Remover.. przyda Ci się z pewnością wielokrotnie i dokładnie usunie stary, brudny smar przed kolejnym smarowaniem na gorąco pozdrawiam kuba autoryzowany serisant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kufel Napisano 10 Kwiecień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Jak to wyczyścić Niestety "świństwo" nie tylko pokrywa ślizgi ale całe narty. Bardzo dobrze działa na nie WD40. Nie wiem czy można użyć do ślizgów. Ja czyściłem z powodzeniem góry nart. Nad spodem się jeszce zastanawiam co użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi