Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jak to wyczyścić

fosek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj z rodziną na małym ale przyjemnym wyciągu orczykowym w Beskidzie Sądeckim. Niestety dodatnie temperatury i mokry śnieg spowodowały to, że smar służacy do konserwacji wyciągu znalazł się na śniegu co w niewyobrażalny sposób "zaświniło " ślizgi nart. Na ślzgach jest teraz mieszanina smaru narciarskiego i smaru z wyciągu . Ślizgi które są częściowo białe i żółte są w tej chwili czarne. Czy ktoś może mi doradzić czym bezpiecznie dla ślizgów usunąć to g.....o. Próbowałem cykliną ale za diabła nie chce zejść.

Jak to wyczyścić

Jeżeli jest to smar to istnieje środek stosowany w motoryzacji firmy WURTH

"ZMYWACZ UNIWERSALNY" usuwający bardzo skutecznie różne smary .Po użyciu bardzo szybko odparowuje nie pozostawiając żadnych nalotów.Możesz też spróbować "wykąpać" narty z użyciem środka do mycia naczyń ale musisz liczyć się z wypłukaniem smaru z wiązań.

Jak to wyczyścić

Można(aczkolwiek nie powinno się)sprubować wyczyścić to g.....o bęzyną ekstrakcyjną , są też specjalne preparaty do zmywania ślizgów lecz są dość drogie i mało dostępne w sklepach.

Powodzenia....

Pozdrawiam sławek

Ps: jeśli to zrobisz bęzyną to nasmaruj narty na gorąco bo bęzyna wyjaławia dość skutecznie ślizgi))))))

Jak to wyczyścić

absolutnie nie polecam denaturatu...

denaturat wnika głeboko w ślizg

ślizg po nim zrobi się biały -czyli utleniony.

jeśli poważnie traktujesz swoje nary kup Wax Remover..

przyda Ci się z pewnością wielokrotnie i dokładnie usunie stary, brudny smar przed kolejnym smarowaniem na gorąco

pozdrawiam

kuba

autoryzowany serisant

• 2 weeks later...
www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...