Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

SL 9.12 czy SL 11.12 a moze GS 9.21

martin

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli moja decyzja dojrzewa co do kupienia narty, ale proszse was o pomoc i sugestie. Mam 180 wzrostu i 79 kg wagi. Chcę pojezdzic slalom i slalom-gigant (to drugie na nie super poziomie ale jednak - nie stac mnie na dwie pary nart). I tu pytanie czy wybrac atomic 02/03:

SL 9.12 o dl. 160 czy 170 lub

SL 11.12 o dl. 164 czy 171.

a moze GS 9.21 o dl. 170 bo 180 to juz chyba beda za długie.

Prosze o wasze opinnie.

Za wszystkie rady z gory dziekuje i pozdrawiam

Martin

OK to raczej slalom, ale i troche giganta na naszych polskich gorach (czyli nie super extremalny). Chodzi mi o to ktora z tych nart i o jakiej dlugoscie (biorac pod uwage moje parametry) bedzie najlepiej sie trzymala w krotkich i dlugich zakreta (no moze srednio dlugich).

Pozdrawiam Marcin

Z calym szacunkiem dla Ciebie bobic ale jak ty mozesz doradzac jak ty nie wiesz jakie narty sa w kolekcji atomica, oczywiscie ze jest narta 11.12 o dl. 171 a w dodatku z oznaczeniem SL.

Pozdrawiam Martin

P.S. A tak poza tym HiPhoto dlaczego uwazasz ze SL.11.12 o dl. 171 bedzie lepsza a nie dl. 164

Z calym szacunkiem dla Ciebie martin, ale masz racje-pomylilem sie i sie do tego przyznaje, a to z powodu czytania nowego NTNu, gdzie na szybciora looknalem i patrze!!??!! a tam nie ma dluzszej deski SL atoma niz 164.

Zbaranialem, bo HP mowil mi, ze takowa nartka jest w kolekcji na ten sezon.

Ale sie do bledu przyznaje i zwracam honor Mackowi.

Pozdro bobic

P.S.

Ale bylbym zostal chyba przy SL 9.12-jest narta latwiejsza i bardziej uniwersalna.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...