Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pyt. atomic SL 11.12 , fisher RC4 WorldCup SC ??

delonghi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jako ze idzie moja ulubiona pora roku . W ubiegłym sezonie jezdziłem na

Atomicach 9.20 ( dla mnie za miękkie ) potem przesiadłem sie na 9,16 i to było to co lubie. Jako ze zostałem bez nart, zastanwiam sie nad Sl 11.12 lub fisherem RC4 WorldCup Sc a moze cos innego ? . Mam 171 cm 80 kg i staram sie jezdzic bardzo agresywnie. Prosze o podpowiedz jaka narta i jaka dł.

Pozdrawiam

Wojtek

Gość axelcarver

j atez nie wiem co wybrac (szukam fajnego funa albo slalomki :-))codziennie pojawiaja sie nowe pomysly i sugestie. analizuje je teoretycznie - bo sniegu jeszcze nie ma - oto wynik

jak na razie mam do wyboru - atomic, stokl, elan, fischer,head- i co tu zrobic??

a co ja sie bede napinal i zastanawial co jest dla nie najlepsze - zrobe sobie test pozyczajac je po kolei i wezme te na ktorej najlepiej bedzie sie jezdzic w trakcie testow :-))/ bo jak widze NTNa to mnie krew zalewa - do bani ta gazeta - a jeszce jak sie widzialo kiedys poprzednie numery to az sie niedobrze robii od tej monotonii i powtarzajacych sie sloganow :-(

pozdro

yaaroo

RC4 albo Heady WorldCup i.Sl --> ja wybralem te 2 ale pierwsze sa niczego sobie fakt faktem ze taliowanie maja takie ze mozna nimi grac w tenisa albo przynajmniej w squasha ze o wioslowaniu nie wpsomne generalnie Heady wychodza taniej nie wiem czy gorzej ;)

SanczO

Jeśli chodzi NTN to niestety wybuliłem i mam wrażenie podobne do Twojego. Jeśli chodzi o slalomki to polecam Dynastary Omeglass. Podobno rewela, wszyscy co spróbowali je bardzo chwalą, ja nie jeździłem tylko mój przyjaciel i teraz siedzę i zbieram kasę.

• 2 weeks later...

witam,

zdecydowanie 11.12. Byłem w listopadzie na testach nart na lodowcu Stubai , jezdziłem na 11.12 i na RC4 WorldCup. Sam jeżdżę na 9.16 180 cm /mam 188 cm i 94 kg wagi/. Na tych testach jeżdzilem na topowych nartach atomic , K2, Fischer , Kneissl i jedynie 11.12 były lepsze /szczególnie na lodzie/ od 9.16. Ja sam jeżdziłem na długości 173 cm /11.12/ i było ok. Myślę że dla ciebie optymalna długość to ok.160 cm /dla slalomcarverów/. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz [email protected]

pozdrawiam Mirek

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...