Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

porównanie slalomek-proszę o opinie :)

zibis

Rekomendowane odpowiedzi

mam nastepujący dylemat.

mam 193cm, waże 95kg. długo jeżdziłem na nartach "tradycyjnych" :) przygodę z nartami carvingowymi zaczałem w poprzednim sezonie od allroundowego modelu Atomic 10.16 dł. 180.

wybralem go na podstawie opisu jako model który powinien mi odpowiadac(przynajmniej teoretycznie).

no i szło mi nawet całkiem nieźle, ale na początku obecnego sezonu miałem mozliwość pojeździc na Atomic 9.12 170cm..

róznica, jak dla mnie ogromna, na korzyść slalomek :)

a w czym problem?

zastanawiam sie czy to juz jest to, czy też iść jeszcze wyżej i kupić coś z następujących modeli:

Atomic 11.12, Dynastar Omeglass, Fischer Worldcup SC...

niestety nie mam mozliwości przetestowania, a chce kupic jakieś narty na lutowy wyjazd :)

czy ta róznica na korzyść jeszcze wzrośnie, czy raczej pozostać przy 9.12 ?

może nie warto pchać się na najwyższa pólke, może te narty sa jednak duzo b. wymagające i mniej wszechstronne (chociaz w testach maja b.dobre oceny), a 9.12 to jednak narta bardziej uniwersalna, da się i `na krechę` na niej pojechać :)

aha, i co z długością...? Dynastar 157cm ?? nie za krótki dla mnie??

Atomic i fischer mają długości nawet 171-175cm.

sorry, ze tak sie rozpisalem, ale moze ktos przechodzil podobna droge i moglby sluzyc jakąs radą :)

pozdrawiam

porównanie slalomek-proszę o opinie :)

Ja jeszcze nie jeździłem na żadnej z tych nart, ale mój dobry znajomy startuje w zawodach amatorskich w salomie specjalnym i gigancie. Jego zdaniem to najlepszą slalomką na rynku jest Omeglass Dynastara i on używa 152 mimo, że jest kawał chłopa. Myślę więc, że 157 napewno dla Ciebie będzie super. Nie polecał natomiast Fishera, mówił, że to narty dla kulturysty, że są strasznie sztywne i 155 nawet na 155 cm. odpadają nogi (ogólnie je bardzo chwalił tylko mówił, że dla niego lepszy Dynastar).

Inna sprawa, że poruszyłeś ważną sprawę czy one nie są zbyt trudne? I tu nie potrafię odpowiedzieć. Ten mój znajomy, który pieje z zachwytu nad Omeglassami (a nie dostaje kasy od nich :)) młóci tyczki jak wariat (co dziwne do giganta też używa Omeglass`a tylko 157 cm) i chyba on nie jest wiarygodny by się na ten temat wypowiadać.

Tak czy siak mimo, że ja nie startuję w zawodach to kupiłem sobie Omeglassa w tą sobotę w Skiteam`ie

• 11 months later...
www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...