zibis Napisano 25 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2003 mam nastepujący dylemat. mam 193cm, waże 95kg. długo jeżdziłem na nartach "tradycyjnych" przygodę z nartami carvingowymi zaczałem w poprzednim sezonie od allroundowego modelu Atomic 10.16 dł. 180. wybralem go na podstawie opisu jako model który powinien mi odpowiadac(przynajmniej teoretycznie). no i szło mi nawet całkiem nieźle, ale na początku obecnego sezonu miałem mozliwość pojeździc na Atomic 9.12 170cm.. róznica, jak dla mnie ogromna, na korzyść slalomek a w czym problem? zastanawiam sie czy to juz jest to, czy też iść jeszcze wyżej i kupić coś z następujących modeli: Atomic 11.12, Dynastar Omeglass, Fischer Worldcup SC... niestety nie mam mozliwości przetestowania, a chce kupic jakieś narty na lutowy wyjazd czy ta róznica na korzyść jeszcze wzrośnie, czy raczej pozostać przy 9.12 ? może nie warto pchać się na najwyższa pólke, może te narty sa jednak duzo b. wymagające i mniej wszechstronne (chociaz w testach maja b.dobre oceny), a 9.12 to jednak narta bardziej uniwersalna, da się i `na krechę` na niej pojechać aha, i co z długością...? Dynastar 157cm ?? nie za krótki dla mnie?? Atomic i fischer mają długości nawet 171-175cm. sorry, ze tak sie rozpisalem, ale moze ktos przechodzil podobna droge i moglby sluzyc jakąs radą pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 29 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2003 porównanie slalomek-proszę o opinie Ja jeszcze nie jeździłem na żadnej z tych nart, ale mój dobry znajomy startuje w zawodach amatorskich w salomie specjalnym i gigancie. Jego zdaniem to najlepszą slalomką na rynku jest Omeglass Dynastara i on używa 152 mimo, że jest kawał chłopa. Myślę więc, że 157 napewno dla Ciebie będzie super. Nie polecał natomiast Fishera, mówił, że to narty dla kulturysty, że są strasznie sztywne i 155 nawet na 155 cm. odpadają nogi (ogólnie je bardzo chwalił tylko mówił, że dla niego lepszy Dynastar). Inna sprawa, że poruszyłeś ważną sprawę czy one nie są zbyt trudne? I tu nie potrafię odpowiedzieć. Ten mój znajomy, który pieje z zachwytu nad Omeglassami (a nie dostaje kasy od nich ) młóci tyczki jak wariat (co dziwne do giganta też używa Omeglass`a tylko 157 cm) i chyba on nie jest wiarygodny by się na ten temat wypowiadać. Tak czy siak mimo, że ja nie startuję w zawodach to kupiłem sobie Omeglassa w tą sobotę w Skiteam`ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryminator Napisano 23 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2004 RC4 Worldcup SC Cóż mogę powiedzieć. Na takich nartach jeżdżę i muszę powiedzieć, że jestem w 100% zadowolony. Śmiagają pięknie, a do tego jeszcze solidnie się prezentiują, a krawędzie mają jak brzytwy. Nie tak jak cukierkowe Atomici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi