Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jakie wybrać buty

Mysiorek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyborem butów. Potrzeba mi butów precyzyjnych ale żeby można było w nich jeździć cały dzień. Zastanawiam się nad butami atomica np. T11 ale nie wiem czy nie są zatwarde. Pomóżcie. A wogóle to witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż jestem nową osobą na tym forum. Pozdro!!!

Jakie wybrać buty

Buty, juz pisalem o doborze butow.

Sprawa nie jaet latwa, glownie chodzi o wybranie takiej skorupy,ktora najbardziej pasuje

do twojej stopy. Oczywiscie ma twardosc tak jaka preferujesz.

Generalnie pierwsza czynnoscia jest wyjecie kapcia. [otem wkadasz noge do pustej

skorupy i sprawdzasz:

1. poprzesunieciu palcow do przodu ile luzu jest za pieta [ nie wiecej niz dwa palce ]

2. ucisk u nasady palcow, podbiciu szerokosc w kostce.

3. inne mozliwe ogniska ucisku.

Nastepnie wkladasz noge do pelnego buta i dociskasz i czekasz sprawdzajac glownie

luz w okolicach kostki i piety.

Nsastepnie chlopcy ze sklepu powinni ci dopasowac skrupe poprzez wypychanie na

gorace w miejscach ucisku.

na koniec podszlifowanie wkadki w skorupie lub wkadka ortopedyczna w celu

korekty postawy. No i powinienes wytrzymac w takich butach bez

wiekszych problemow caly dzien.

Nie wiem jak w kraju ale slyszalem ze takie operacje sa robione w sklepach.

Tu gdzie jestem jest to integralna czesca sprzedarzy butow.

Pozdrowienia Kazio.

Jakie wybrać buty

Kaziu jednak u was to dobrze, u nas w polsce tylko nie liczne sklepy robia takie rzeczy a poza tym i tak niezbyt chetnie!(i tanie to nie jest,sam robiłem taka operacje) ,ale generalnie uwazam wiekszosc tkich zabiegów za zbyteczne watpie zeby kolezanka miała jakiekolwiek problemy z postawa czy z grubą pecina(jak u mnie),wystarczy wybrac odpowiednio wygodne buty ktore łacza w sobie komfort i twardosc ja bym zaliczył do takich np: Buty salomona model x-wave 9 (i nie mowie to dlatego ze sam mam takie buty) albo tecnica Diablo Magnesium Ultrafit flex obydwu tych butów wynosi 100,mysle ze jak dla dziewczyny bedą ok!!!(chodzi mi o budowe ciała z reguły dziewczyny sa mniejsze od facetów) ewentualnie jest model salomona X-wave9 W ten sam co na gorze tylko dla kobiet, z tym ze flex to 90!

Pamiętaj ze najlepiej jest wyskoczyc na cały dzien do dobrego sklepu(albo kilku) z duzym wyborem butów i pokolei przymierzac.

pozdrawiam.

Jakie wybrać buty

Hmm,

Mozesz miec idealna postawe, wspaniale nogi, robic furore na plzaeach a

prz nartach moze okazac sie korekty sa potrzebne.

Duzy temat, Udez w google.com i poczytaj jest tam trovhe tego.

Pogadaj z expertami itp idd. Na Head.com jest tez trovhe o tym jak oni

to robia, jest to w jakims pdf, ktory mozn sobie zaladaowac do siebie.

Zdrowk, Kazio.

Trovhe mnie todziwi ze nie robia tego w cenie butow. Moze gdzies w Alpach

jest deczko lepiej, nie wim dawna b. dawno nie bylem

K.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...