Mysiorek Napisano 28 Styczeń 2005 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2005 Mam problem z wyborem butów. Potrzeba mi butów precyzyjnych ale żeby można było w nich jeździć cały dzień. Zastanawiam się nad butami atomica np. T11 ale nie wiem czy nie są zatwarde. Pomóżcie. A wogóle to witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż jestem nową osobą na tym forum. Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio-2k4 Napisano 28 Styczeń 2005 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2005 Jakie wybrać buty Buty, juz pisalem o doborze butow. Sprawa nie jaet latwa, glownie chodzi o wybranie takiej skorupy,ktora najbardziej pasuje do twojej stopy. Oczywiscie ma twardosc tak jaka preferujesz. Generalnie pierwsza czynnoscia jest wyjecie kapcia. [otem wkadasz noge do pustej skorupy i sprawdzasz: 1. poprzesunieciu palcow do przodu ile luzu jest za pieta [ nie wiecej niz dwa palce ] 2. ucisk u nasady palcow, podbiciu szerokosc w kostce. 3. inne mozliwe ogniska ucisku. Nastepnie wkladasz noge do pelnego buta i dociskasz i czekasz sprawdzajac glownie luz w okolicach kostki i piety. Nsastepnie chlopcy ze sklepu powinni ci dopasowac skrupe poprzez wypychanie na gorace w miejscach ucisku. na koniec podszlifowanie wkadki w skorupie lub wkadka ortopedyczna w celu korekty postawy. No i powinienes wytrzymac w takich butach bez wiekszych problemow caly dzien. Nie wiem jak w kraju ale slyszalem ze takie operacje sa robione w sklepach. Tu gdzie jestem jest to integralna czesca sprzedarzy butow. Pozdrowienia Kazio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 29 Styczeń 2005 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2005 Jakie wybrać buty Kaziu jednak u was to dobrze, u nas w polsce tylko nie liczne sklepy robia takie rzeczy a poza tym i tak niezbyt chetnie!(i tanie to nie jest,sam robiłem taka operacje) ,ale generalnie uwazam wiekszosc tkich zabiegów za zbyteczne watpie zeby kolezanka miała jakiekolwiek problemy z postawa czy z grubą pecina(jak u mnie),wystarczy wybrac odpowiednio wygodne buty ktore łacza w sobie komfort i twardosc ja bym zaliczył do takich np: Buty salomona model x-wave 9 (i nie mowie to dlatego ze sam mam takie buty) albo tecnica Diablo Magnesium Ultrafit flex obydwu tych butów wynosi 100,mysle ze jak dla dziewczyny bedą ok!!!(chodzi mi o budowe ciała z reguły dziewczyny sa mniejsze od facetów) ewentualnie jest model salomona X-wave9 W ten sam co na gorze tylko dla kobiet, z tym ze flex to 90! Pamiętaj ze najlepiej jest wyskoczyc na cały dzien do dobrego sklepu(albo kilku) z duzym wyborem butów i pokolei przymierzac. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio-2k4 Napisano 29 Styczeń 2005 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2005 Jakie wybrać buty Hmm, Mozesz miec idealna postawe, wspaniale nogi, robic furore na plzaeach a prz nartach moze okazac sie korekty sa potrzebne. Duzy temat, Udez w google.com i poczytaj jest tam trovhe tego. Pogadaj z expertami itp idd. Na Head.com jest tez trovhe o tym jak oni to robia, jest to w jakims pdf, ktory mozn sobie zaladaowac do siebie. Zdrowk, Kazio. Trovhe mnie todziwi ze nie robia tego w cenie butow. Moze gdzies w Alpach jest deczko lepiej, nie wim dawna b. dawno nie bylem K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi