nimmid Napisano 8 Wrzesień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2005 witam wszystkich, na co trzeba zwrocic szczegolna uwage kupujac uzywana narte? jak poznac czy nadaje sie do pojezdzenia czy jest tylko "podpicowana". prosze o info, ewentualnie jakis link, bo cos nie moge nic znalezc na ten temat:/. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 9 Wrzesień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2005 kupujac uzywane narty hmm najważniejszy w narcie jest spód , a więc ślizgi i krawędzie, jeżeli krawędzie i ślizgi są grube to znaczy ze będzie można na nich jeszcze pośmigać, wszelkie pęknięcia bądz rozwarstwienia narty dyskfalifikują ją całkowicie, a jeżeli chodzi o wiązania to mają wypinać but w razie wypadku( łatwo sprawdzić kopiąc we wpięty but ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimmid Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2005 kupujac uzywane narty grube to mniej wiecej ile? i jak rozpoznac czy sa regenerowane czy naturalne(o ile ma to jakies wieksze znaczenie)? thx za odpowiedz, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 9 Wrzesień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2005 kupujac uzywane narty popatrz na krawędzie nowych nart w sklepie, zarówno od dołu jak i boku, jeżeli narty używane mają krawędz o połowę cieńszą to już ich nie kupuj ( po naostrzeniu może się okazać że z krawędzi zostanie cienka żyletka ) w nartach mocno taliowanych zwróć uwagę na grubość krawędzi w najszerszych miejscach narty ( na przodzie i tyle narty ) tam krawędzi po ostrzeniu na maszynach jest najmniej, więc moze sie okazać ze pod butem krawędz będzie gruba a na przodach i tyłach ledwo ją bedzie widać ( takie coś dyskfalifikuje narty ), jeżeli chodzi o regenerację ślizgów to jest proste, jeżeli narty są uzywane a niemają żadnych rys to jest oczywiste że są przeciągnięte na maszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi