Sztorm Napisano 31 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2005 Zbliża się nowy sezon i przy tej okazji chciałbym zainwestować w nowe buty. Wiem że należy mierzyć dużo i wybrać but najbardziej pasujący do stopy ,jednak może się okazać że pierwszy but który żałożę na nogę, to bedzie ten właściwy. Ja zamierzam zacząć od Fischerów MX 9 a nastepnie ewentualnie przymierzyć Tecnicę Diablo. W związku z tym mam pytanie: -ponieważ na temat Fischera MX 9 nikt pewnie jeszcze nie ma zebranych doświadczeń chciałbym się dowiedziec czegoś o butach Tecnici Diablo chodzi mi o doświadczenie z użytkowania a nie rozstrząsanie które są lepsze a które gorsze - oraz czy ktoś z was wie czy lepszym rozwiązaniem w Tecnicach jest ten bajer z Hot Form czy Ultra Fit ( firma przedstawia każdy model buta w dwóch wersjach jedna to Hot Form a druga Ultra Fit przy czym cena obu jest praktycznie taka sama) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2005 Nowe buty Co do MX9 to nie moge ci wiecej powiedziec, poza katalogowymi oraz czysto technicznymi informacjami. Natomiast moge Ci cos powiedziec o MX PRO. Jezdze w tych butach od lutego, wiec juz jakies zdanie sobie wyrobilem na ich temat. Na pewno idealnie opinaja stope. Nie mam w nich zadnego luzu. W Atomicach mialem niestety, w Soma F8000 minimalne. MX PRO sa butami BAAArdzo wygodnymi. Co do twardosci to flex 110 mnie wystarcza, choc po kazdym zjezdzie odpinam gorne klamry. Tak wiec buty sa godne polecenia, ale radze Ci bys najpierw sobie je przymierzyl przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1975 Napisano 26 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2005 Nowe buty UltraFit i HotForm to rodzaj wkładki jedna jest formowana suszarą a druga zasilaczem elektrycznym podłączanym bezpośrednio do styków wyprowadzonych z boku buta. Buty można uformować dokładnie do stopy. Jest to bardziej efektywne niż Ultrafit gdzie działasz suszarą. Później tego systemu używasz do codziennego suszenia buta podczas wyjazdu narciarskiego używając małego zasilacza . Jest także w sprzedaży zasilacz samochodowy. Można wtedy ciepłe buty zakładać pod stokiem (twarde buty100 i powyżej ciężko założyć gdy są zimne). Tecnica ma jeszcze jedną zaletę twarde buty są twarde tam gdzie muszą takie być a tam gdzie nie muszą dają odetchnąć nodze (podział buta na strefy twarde i miękkie). Jeżeli zainteresowałeś się to proponuje stronę producenta www.tecnica.it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi