evix Napisano 7 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2005 Witam, w zeszłym sezonie uczyłam sie jeździć na pożyczonych nartach "półcarvingach", które miały ze 160 cm i wydawały mi sie trochę za długie, ale jeździło mi sie w miarę okej. Jazda na nartach idzie mi całkiem nieźle i w tym roku chciałabym coś kupić. Mam 169 cm wzrostu i ważę 54 kg. Nie przepadam za szybką jazdą, jeżdżę sobie typowo rekreacyjnie (może dlatego idzie mi nieźle ). Czy możecie mi polecić jakieś narty z wiązaniami (wraz z ich długością, promieniem skrętu i taliowaniem, tak mniej więcej) w granicach 800 zł? Czy możecie mi polecić jakieś buty w granicach 400 zł? Z góry dziękuję Wam za pomoc, pozdrawiam, Ewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 8 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2005 narty i buty dla początkującej - proszę o poradę obawiam się ze w tym przedziale cenowym to za bardzo nie poszalejesz ze sprzętem...może coś trafisz na wyprzedaży...albo dołóż parę złotych jeśli chcesz mieć dobry sprzet albo podziel sobie zakupy na dwa sezony i zacznij od lepszych butów ,narty jeszcze wypozyczaj i kupisz je w przyszłym... muzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 8 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2005 narty i buty dla początkującej - proszę o poradę Może lepiej kupić coś używanego, nie zjeżdżonego ? Długość 155-160 nie jest zła byle nie zbyt twarde. Promień pewnie z 14->15 m , żeby Cię nie męczyły przy klasycznym ześlizgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 8 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2005 narty i buty dla początkującej - proszę o poradę Moim zdaniem.....kup nowe buty, raczej drozsze niz 400 zl ( nie oszczedzaj w niewlasciwym miejscu.... jak mawiali starozytni niemcy) posłuza dluzej i to nie dlatego ze sa trwalsze, bynajmniej, ale dlatego ze nie bedziesz chciala ich sie pozbyc. Narty kup uzywane. Takie jak juz wyzej napisano. I nie kupuj "półkarwingow"....) !!! Poszukaj w postach powyzej. Pisano na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie nart uzywanych, oraz cos o butach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi