Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Wiązania Fischer

Sztorm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o poradę w sprawie wiązań Fischer FSX 11.

Problem polega na dużym luzie w trzymaniu przedniej cześci wiazania a dokładniej : element przytrzymujacy przedni nosek buta ( taki kawałek plastiku ze skrzydełkami do wypięcia bocznego) ma dość duży luz w płaszczyźnie pionowej . Uwidacznia się to w trakcie kiedy w nartę wpięty jest but , podczas podnoszenia go do góry czubek buta unosi się o ok 3-4 mm w wiązaniu zanim dojdzie do zablokowania.

Co można zrobić żeby to zniwelować. Ma inne narty z wiązniem FX 12 i tam to nie występuje, z tym, że właśnie ta część o której mowa różni się minimalnie budową w porównaniu do FSX 11.

Wiązania Fischer

Duża śruba na górze ?

Przednia część wiązania jest przykręcona dwoma śrubami wkrecanymi od góry, poza tym całośc jest wsunieta w szynę i jest tylko śruba do regulacji siły wypięcia przodu. Takie normalne wiązanie jak Railflex 2 z tym że luz jest na elemencie , który bezpośrednio trzyma nosek ( przy użyciu niewielkiej siły można unieść nosek buta w wiązaniu o jakies 3mm w górę ) oczywiście całe wiązanie jest sztywno zamocowane

Wiązania Fischer

Tak to rental 100 % ale zdecydowałem sie na zakup bo CCC a narty są w bardzo ,bardzo dobrym stanie. Całe szczeście udało mi sie dostać pod pokrywę , okazało się że sprężyna zblokowała sie na takim małym kawałku tworzywa ?!@#$% . Mam jeszcze jedno pytanko na ile wyregulować siłę wypięcia w takim wiązaniu dla kobiety 170 cm 70 kg narty 155 cm RX5 umiejetności w skali od 1-10 max 4.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...