Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

BUTY PROSZE PRZECZYTAJ

wengreen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

staje przed wyborem zakupu butow narciarskich, jezdze ok 5 sezonow nie robie tego moze jeszcze super profesjonalnie ale smigam sobie bez zadnych problemow. Mam zamiar kupic buty, trafilem na atrakcyjna cene bucikow

http://www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_buty&id_grupy=192&id_modelu=224

Prosze pomozcie zdecydowac co mam zrobic. Dotychczas jezdzilem na miekszych butach salomona. Denerwuje mnie ta plyta pod butem czy ma to jakies specjalne przeznaczenie, czy nie bede za wysoko nad narta, niech ktos pomoze blagam. Model jest z roku 01/02 moze to rozwiazanie(plyta pod butem) nie sprawdzilo sie, jezdzil ktos na tym ? moze macie jakies info na temat tego ?

BUTY PROSZE PRZECZYTAJ

W butach najbardziej liczy sie to, czy Ci pasuje do stopy. Jak Cie bedzie cisnac tak, ze sie nie da wytrzymac to i najbardziej atrakcyjna cena bedzie za wysoka.

co do plyty-nie przejmowalbym, sie tym ze bedziesz za wysoko stal. Ta plyta miala pozwalac dostosowac buty do indywidulnej postawy czlowieka. Nie wiem czy sam bedziesz umial to zrobic-jak nie, to bedziesz mial po prostu zwykle buty. Ktos kiedys chwalil ta regulacje, ze to super sprawa (to taki duzo bardziej zaawansowany canting) jednoczesnie mowiac, ze potrafi sie sam rozlegulowac i wtedy znow trzeba cos tam ustawiac

pozdrawiam

BUTY PROSZE PRZECZYTAJ

Wygląda całkiem nieźle. Ja bym się tak nie przejmował, jak popatrzysz na buty atomic'a t11 to zwróć uwagę jak wysoki maja obcas i jaki duży prześwit pod butem - ten z twojego linku ma tą przestrzeń wypełnioną czymś na kształt płyty. Według mnie zalety płyty montowanej do narty są oczywiste (tu staram się wytłumaczyć być może z jakiego powodu ten wynalazek z Twojego buta się nie przyjął). Dobra płyta pływająca ma za zadanie oprócz oczywistego podniesienia płaszczyzny buta względem krawędzi narty ograniczyć przesztywnienie powstające pod butem. Płyta ta najczęściej jest montowana na śrubach mających pewną tolerancję ruchu wzdłużnego - pływają. Natomiast płyta przymocowana do buta będzie podnosić płaszczyznę buta ponad krawędź ale nie zlikwiduje przesztywnienia. Poteoretyzowaliśmy ale i tak mnie te buty się podobają - niezłe klamry, cnating - jest OK. Z tego co widziałem to dość wysoki model szkoda że nie napisali jaka to twardość :-(. Ale jeżeli około 90-100 to bym kupił. Napisz jeśli wiesz jaka twardość i ile musisz zapłacić jestem ciekawy :-).

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...