uve Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Planuje zakup takich nart tylko nie moge sie zdecydowac na dlugosc mam 178cm wzrostu i jakie kupic 160cm czy 165cm ? Jesli ktos mialby takie narty na sprzedaz najlepiej 05/06 to prosze o kontakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted February 5, 2006 Author Report Share Posted February 5, 2006 Fischer RC4 Race RC Zapomnialem jeszcze o jednym, jaka jest roznica miedzy: rc4 race rc rc4 race sc ? Lubie jezdzic szybko dlugie skrety, ale chcialbym sie nauczyc tzw smigu (http://szus.info/technika.html - pierwszy rystunek po prawej) wiec musialbym miec narty ktore umozliwilyby jazde szybko dlugimi lukami jak i smigiem, ktore narty beda dla mnie odpowiednie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Fischer RC4 Race RC Ja przejezdziłem ta deske, zasadnicza róznica pomiedzy sc a rc to taka ze mamy slalom competition, i race competition, czyli slalom i gigant. Sc to deska która kupujesz od -10 cm w dół , a race najlepiej +10cm w góre. Na sc pojezdzisz krótkie wiraże i bardziej agresywne, a rc to deska która ma radius od 15m w góre wiec juz gigant. Jak chcesz uzyskac najlepszy efekt to kup dwie pary bedziesz miał porównanie do czego słuzy jedna i druga. Natomiast jak kupisz tylko np: rc o dł. 175 to ma ona 16-17m radius wiec i długie i "krótsze" skręty wykonasz jak umiesz. Takl ogólnie jak sie uczysz to po co ci narta top, moze lepiej poszukaj czegos bardziej uniwersalnego i wybaczającego błedy, czegos co pozwoli ci pojezdzic dowolnie. Pozd Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted February 8, 2006 Author Report Share Posted February 8, 2006 Fischer RC4 Race RC Czy w takim razie nie lepiej kupic Narty Fischer RX8 FTI RAILFLEX2 czy moze RX9 ? W sumie to nie wiem czym one sie roznia. Zalezy mi zeby narta spisywala sie dobrze takze na zle przygotowanych stokach czyli puch muldy. W sumie to juz sam nie wiem co wybrac Po selekcji zostaly: Narty Fischer RC4 Race RC FX12RAILFLEX2 Narty Fischer RC4 Race SC FX12RAILFLEX2 Narty Fischer RX9 FTI RAILFLEX2 Narty Fischer RX8 FTI RAILFLEX2 Pomoze ktos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bobic Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Fischer RC4 Race RC RX8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts