bigosj Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Chodzi dokladnie o płytę narty dynamic vr 27 165 cm sezon 04/05 (chyba taka sama jak Atomic z tego sezonu sl11 i sl9) czy można na tą płytę nałożyć płytę Vista lub inną. Jeśli tak to płytę nową nakładamy na oryginalną czy zupełnie inaczej rozwiązujemy ten problem. Celem jest uzyskanie większego pochylenia do wew. skrętu( przy fabrycznej płycie podczas jazdy fun często dochodzi do wybutowania). Czy po dołożeniu płyty narta tak samo będzie się zachowywała w krótkim slalomowym skręcie. Narta jest super do slalomu ,ale chciałbym ją wykorzystać do jazdy fun w czym przeszkadza mi niska płyta. Proszę o praktyczne porady sprawdzone przez Was.Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexcom Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 czy można nałożyć płytę na płytę co do dynamic nie wiem wiec sie nie wypowiadam przerabialem te tematy wielokrotnie z fischerami i bez problemow ... w pewnym momencie mialem 12cm miedzy butem a krawedzią narty (bzdura) obecnie zostalem na radarcu z fabryczna plyta + plyta carvingplate 12mm i mam ok 7,5cm do krawedzi (przy wiazaniu FR13-ono tez troche podnosi) ale...rozmawialem z paroma osobami zajmujacymi sie fun-em od lat i oni nie uzywaja takich plyt > wyzsza plyta wieksza mozliwosc kontuzji > przerabialem to na wlasnej skorze przy tej plycie gdy mialem 12cm do sniegu kazdy powrot z nart to problemy z kolanami wiec odpuscilem. Jedna z tych osob postawila teze ze z wybutowaniem to problem z techniką ... i dopiero dzis po ok roku moge sie z tym zgodzic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts