stefan 72 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Mam pytanie: w wiązaniu Marker Motion 1200 na płycie (też motion)środek buta nie pokrywa się ze środkiem narty (różnica ok. 7mm.). Podejrzewam , że to dlatego że mam starsze buty i mają one trochę "dłuższą piętę".Czy będzie to w jakimś stopniu wpływać na jazdę i ew. jak to wyregulować? W starych wiązaniach była śruba na zwykły albo krzyżakowy śrubokręt a tu jest taki dynks:walec z jednej strony ścięty a naprzeciwko wypustka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan 72 Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 JAK PRZESUNĄĆ WIĄZANIE ?? no co jest? nie zagląda tu nikt kumaty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozpa Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 JAK PRZESUNĄĆ WIĄZANIE ?? witam nie jestem specem od Voelkla, ale np. u mojej żony jest tak w motion TT reguluje się pokrętłem w srodku wiazania (zgrubne ustawienie) pod butem z plusikiem i minusikiem, a ten dynks jak piszesz ściety z jednej strony (ma narysowaną strzałkę) wskazuje jednakowy rozstaw obu wiazań (precyzyjne ustawienie), też myslałem,że tam jakiś klucz, coś sie reguluje, ale nie. bo w innych markerach jest właśnie ta śrubka pod naciągiem wiązania, do regulacji precyzyjnej. może trochę zamotałem, ale chciałem pomóc. pozdrawiam jozpa mysle, że 7mm to zadna różnica acha całe wiazanie w TT przesuwa sie zwalniając bolec, który jest z boku oznaczony kłudką Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan 72 Posted January 11, 2007 Author Report Share Posted January 11, 2007 JAK PRZESUNĄĆ WIĄZANIE ?? Dzięki jozpa! Niestety ten bolec oznaczony kłudką nie zwalnia wiązania (próbowałem w rękach) ale chyba to już curwa przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie tej wiosny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozpa Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 JAK PRZESUNĄĆ WIĄZANIE ?? qrde ten bolec obracasz i wyjmujesz a wiązanie wyjeżdża po szynach do tyłu jednak dziury gdzie mocujesz bolec nie sa rozmieszczone co np. co centymetr. pozdro jozpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts