Rossignol23 Napisano 25 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2004 Od ferii jeżdżę carvingowo. Uczyłem się z instruktorem na mało stromym płaskim stoku. Już mi nawet dobrze idzie- ale tylko na płaskich stokach. Gdy jestem na stromszym nie umiem się mocno pochylić. Jeśli ktoś wie jak mi pomóc i przełamac ten strach niech odpisze, Pozdr. Olek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapook Napisano 4 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2004 carving jezeli chodzi Ci o mocne fun`owe wychylenia na stromym stoku to nie dziwne ze nie mozesz sie mocno pochylic ;P takie odchyły robi się własnie na mało stromych stokach. Na bardzo stromych ja jezdze smigiem albo na krawedziach ale bez jakis kozackich wychylen fun na stromym nie wchodzi w gre (w moim przypadku ) ale moze są rzeznicy ktorzy robią 4łapki na padakach lol. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cossie Napisano 4 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2004 carving yo, ja ostatnio robilem body na mosornym na ostatniej sciance, ale jak?! - tego nie dam rady ci wytlumaczyc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapook Napisano 5 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2004 carving a więc są ale na mosornym nigdy nie bylem ale jezeli scianka jest porownywalny do np. scianki pod grzebieniem w szczyrku to jestes miszcz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cossie Napisano 5 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2004 carving wisz do szczyrku nie jezdze wiec nie mam skali porownawczej, chyba mistrz;)))), ale nie, troche mi jeszze brakuje;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajnie Napisano 17 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2004 carving jak to na plaskich stokach latwiej to robic? no przeciez na stromych latwiej wlasnie..halo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maurycy Napisano 24 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2004 carving carving to technika na malo strome stoki!!na strome stoki jesr race carving z kijami!!!do tego musisz miec duzo predkosc zeby sie polozyc na sniegu !!pozdro jak chcesz pogadac to zapraszam GG 1309782 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość axelcarver Napisano 28 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2004 carving ja przepraszam na wstepie za uproszczenie ale pod grzebieniem da sie bez problemu wyłozyc bo zazwyczaj jest w miare rowno - w ogole chyba na stromym spoko mozna sie kłasc i problem pojawia sie na stokach zmuldzonch pozdr p.s. wydaje mis ie ale tylko wydaje jescze tego nie wiem na pewno bo tlko sobie rozmyslam a bedzie trzeba to sprawdzic ze w zasadzie przez to jak bardzo dopadniesz sniegu mozna bardoz fajnei kontrolowac predkosc i taka technika pokonac calkiem stromy stok przy bardzo malej predkosci w sposob calkiem nazwijmy to swobodny:-)))))) trudnosc pojawia sie wtedy kiedy nartka ci jakims cudem odskoczy i zaczniesz sie zsuwac na boku.... :-)))) poz malo teoretyczny yaaroo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonaki Napisano 30 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2004 carving No to tak jeśli chodzi o strome stoki to nie radze w funu w pełnej okazałości bo może pourywać ręce przy dość duzej szybkości, a pamietajmy , że fun to technika na małe prędkosci, ale jeżeli jzu na stromym to nie dotykaj rękami sniegu tzn. rób wychylenie ręka rób taki"samolocik" z wychyleniem ręki prowadzącej do skrętu a druga luźno idzie do góry w drugą stronę łapiąc równowage.Aha noi jescze jedna bardzo ważna rada nie rób trójkąta prostokątnego między reką dotykającaą śniegu a nartami i nogami bo wtedy to nie jest fun tylko dotknięcie śniegu za wszelką cenę a to jest bez sensu.Lepiej poćwiczyć spokojnie a później korzystac z pełnych dobrodziejstw fun-carvingu. Pozdro.Jak chcesz dokładniej pogadać to wezme przykład z Maurycego i Ci podam mój numerr GG:D- 4743485! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
=S@M= Napisano 15 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2004 carving MAM PYTANKO: ILE KOSZTUJE KURS JAZDY NA NARTACH TECHNIKĄ CARVINGOWĄ Z INSTRUKTOREM. NP. NA 1 DZIEŃ :] p0zdr0 4ll : =S@M= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 4 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2005 carving Na stromym łatwiej ) Musi być tylko w miarę równo i w miarę szeroko, żeby się dało `zawinąć`. Wtedy da się jechać czysto na krawędziach z prędkością ospałego żółwia nawet na dużej stromiźnie. Oczywiście chwilowe prędkości są dosyć duże, ale głównie w poprzek stoku. btw dlaczego zakładacie, że autor pytał o fun? Carvijunior, to o czym piszesz najprawdopodobniej wynika z tego, że w skręcie ciętym na stromym narty na początku skrętu bardzo przyspieszają. Odruchowo się wtedy spinamy i próbujemy się `ratować`. I wszystko przestaje wychodzić... Trzeba się po prostu `wjeździć`. I dobrze od czasu do czasu na chwilę wziąć instruktora, żeby wyprostował ewentualne błędy. Pozdrawiam, Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi