Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pilsko_Korbielów - jakie warunki?

jesku

Rekomendowane odpowiedzi

W to, co piszą na tej stronie bym nie wierzył. Byłem na Pilsku od 14 do 17 lutego. Właściwie jedyną trasą nadającą się do jazdy był pierwszy odcinek (sztucznie naśnieżany). Według GATu na Pilsku miało być 100cm, a na 5 z Miziowej do Szczawin 80cm i warunki b. dobre. Wjechałem w piątek na Miziową, a na 5 lód (to jeszcze można przeżyć) i kamienie! Wkurzyłem się i zsunąłem się na pierwszy odcinek. Tam można było fajnie pojeździć, tylko kolejki do wyciągu olbrzymie.

Z tego co teraz podają to na górze śniegu jest jeszcze mniej, więc radzę jeździć na dole - ewentualnie zrobić ostrożny rekonesans na górze przed ostrzejszą jazdą.

Pozdro

Niwin

Bylem tam w czwartek i powiedzmy ze warynki sa dobre mimo to ze gdzieniegdzie trawa wystaje i miejscami jest lod ale mozna pojezdzic.

warynki sprawdz sobie na www.gat.pl

Tak zgadza sie karta dziala i w Szczyrku i na Pilsku

no to w sobote mialo być wg GAT`u na Miziowej koło 1,0m śniegu..

a kolo 12:00 pojawiły się plotki z ostrzeżeniami o kamieniach blokujące zjazd z Pilska..

górna część wyciągu na Kopiec... trawa i kamienie... to samo w dolnej części.

a ten metr sniegu to chyba zmierzyli za schroniskiem łącznie ze stertą piachu... ;)))

pozdr

siwy

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...