Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Sobota w Szklarskiej Porębie

ent

Rekomendowane odpowiedzi

Skuszeni informacjami na webstronie SKIAreny pojechaliśmy na Szrenicę.

Wg tych informacji na Loli i Śnieżynce warunki miały być dobre. W rzeczywistości górna część tej pierwszej w skandalicznym stanie! Tylko wąskie paski po bokach, którymi dało się przejechać bez bólu ślizgów. Pośrodku śnieżne, brązowe błoto z ziemią i kamieniami. Brrr!!! Podobnie w dolnej części Loli. I taki stan był z samego rana. W ciągu dnia, wskutek wysokiej temperatury i dużej ilości zjeżdżających wyraźnie się pogorszyło i na koniec było niedostatecznie.

Także na Śnieżynce, na "eskach" w trakcie dnia coraz bardziej powiększały się plamy ziemi z kamieniami.

Owszem, FIS w dolnej połowie i Hala - warunki dobre ale to tym gorzej dla gestora bo ratraki z zamontowanymi armatkami stały sobie tu i ówdzie w zapomnieniu. A wystarczyłoby trochę się wysilić i popracować!

No ale co tu się podniecać. Było gówno i będzie gówno. Bo ludzi z roku na rok coraz więcej, i tak przyjadą i tak zapłacą.

Tyle co do śniegu ale największa kaszana to wyciąg "Ściana".

Wyobraźcie sobie, że kilka razy stawał a następnie zaczynał zjeżdżać. Po kilka, kilkadziesiąt metrów! Po zatrzymaniu i dłuższej przerwie obsługa kazała ludziom zjeżdżać! Po wąskiej, stromej i zlodowaciałej trasie! Dobrze jeżdżący nie mieli problemów ale byli też początkujący i dzieci!

Nie wiadomo czy się śmiać, płakać czy klnąć, czy pieprznąć polskie Karkonosze i jeździć tylko po czeskiej stronie. To by było najprostsze ale przecież tu się urodziłem, tu mieszkam i tu chcę jeździć na nartach.

I ciągle się łudzę, że wreszcie ktoś (?) coś (?) wypieprzy na zbite mordy tych kutasów co nam zatruwają życie gównianymi decyzjami i gównianą pracą!

I jeszcze........a co tam, szkoda gadać! Gówno i tyle!!!

Maciek

Skuszeni informacjami na webstronie GAT pojechaliśmy w sobotę na Pilsko...

a dalej juz podobnie... ;))))) więc nie będę się powtarzał... :))))

dobrze że w piątek jadę do Austrii...:))))))))

pozdr

siwy

Pieprzyć polskie góry.

Byłem w weekend w Różemberoku na Słowacji.

Temperatura dodatnia ale nie ma mowy o kamieniach, trawie czy czymś takim. Owszem były przetarcia gdzie niegdzie ale nie ma możliwości zebyś w nie wjechał-trasy sa tak szerokie.

Po zamknieciu wyciagów 2 ratraczki popierda...ły po górce az miło.

Dlaczego Słowacy potrafią. Trzeba skonczyc z patriotyzmem i tylko tam jeżdzić to może to cos naszych nauczy !!!!!!!!

nic ując tylko by można wiele dodac........

Nie pozostaje nam wszystkim którym zależy na nartkowaniu w normalnych warunkach ogłosic bojkot polskich ośrodków narciarskich. Bo za granicą i warunki są lepsze, obsługa milsza i przyjaźniejsza a w dodatku jest tam taniej. I nie trzeba daleko szukac wystarczy zerknąć u naszego południowego sąsiada (ups. naszych jest ich teraz dwóch)

pozdrawiam

Rozumiem i szanuję patriotyzm i chęć jazdy w Polsce ale nie mogę nie zapytać czemu niechciało Wam się pojechać te 20 parę kilometrów do nieodległego Harrachova ?

Przecież to co piszesz to jakiś horror. Wraz ze świetną grupą znajomych ostatni dwudniowy weekend wpedziliśmy w Szpindelku, wprawdzie na pewno dalej, pewnie i troszkę drożej jak policzyć wszystkie szaleństwa do których zachęcają przystepne ceny, ale głównie chodzi o warunku. Mimo dodatniej temperatury, około 5-7C stoki jak marzenie, o jakichś przetarciach, trawie, czy nie daj Boże kamieniach to tam nikt nie słyszał. Przygotowanie podłoża, stado ratraków i to nie z demobilu tylko czychających na koniec dnia, mocno rozbudowane systemy nasnieżania i ludzie którym zależy na turystach to jest w zasadzie cały powód ich sukcesu. Już to kiedyś pisałem ale turysta nawet oskubany z kasy ale taki który dostał za to odpowiedniej jakości usługę której oczekiwał, będzie zadowolony i mimo wydatków przyjedzie chętnie ponownie. A tu z Twojego opisu Szkalskiej wynika że chęci na powrót to już nie za wiele :(

Dobrze że dawno nikt z forumowiczów nie pisał o Czarnej Dziurze bo chyba by mogło słów powszechnie za obelżywe uznawanych zabraknąć :))

Ja osobiście parę lat temu odpuściłem sobie Szklarską, Zieleniec.....itp, szkoda nart, zdrowia i pieniędzy. Wiem że dla tej strony Czechy nie istnieją ale niezauważanie faktów nie zmienia tego że one są, można co najwyżej udawać że ich nie ma :))

Niestety z przykrościa stwierdzam że pozostały mi tylko Czechy na krótkie wypady, warto.

Pozdrawiam , Leszek

>Wiem że dla tej strony Czechy nie istnieją

>Lechu, za dużo PU?? Co Ty piep.....to znaczy gadasz?:))

Witaj Robert,

Nic nie pieprze a z tym za dużo PU to chyba jednak u Ciebie :))

Rozejrzyj się starannie po tej tutaj stronie, Czechy naprawde nie istnieją, zobacz "warunki narciarskie" -jest nawet Szwajcaria i Słowenia a Czech ni hu hu, zobacz "wyjazdy" , "pogoda", "stacje", dokładnie ta sama pełnia informacji :)))))

Kiedys pytałem o to tutaj na stronie ale nie otrzymałem odpowiedzi, może nie wiedzieli o co chodzi ??

Pozdrawiam serdecznie, Leszek

PS. Lepiej pogadajmy na www........

Lechu,

Czy nie moglbys przez chwile nic nie mowic.

Gadaj sobie do woli ale po WZF-ie.

Po cholere ci tlok w szpindlu.

Uwazam, ze powinienes w ten sposob:

Moze i w Polsce nie jest najlepiej, ale... (i tu wymyslec jakas argumetacje)

I dalej. Niech zyje Szczyrk. Ludzie zloto w dolinie Bialki Tatrzanskiej. Nic tylko Pilsko!!! itd.

Poz.pawel

Sobota w Szklarskiej Porębie dla amatorów horrorów

No jest to Paweł pewnie poprawne myślenie z punktu widzenia braku tłoku na wzf-ie, ale jakie to samolubne ? ;)), aż tak na luzach mi nie zależy, zresztą pojemność SM jest w porównaniu do naszych niektórych miejsc przeogromna, są w stanie wyciągnąć teoretycznie jakby wszystko chodziło pełne aż 18.000 ludzi na górę na godzinę, mają 10.000 łózek, 52 restauracje że o budach z dobrym piwem nie wspomne... :)))..szczegóły na www.........

Ale jak widać to fatamorgana bo naprawdę nie istnieje :)) i jeszcze mi Robert zarzuca że coś pieprzę i że za dużo PU, nie , PU jest tyle i trzeba.

Pozdrawiam, Leszek

Sobota w Szklarskiej Porębie dla amatorów horrorów

gniewać się nie mam o co, ale czy nie uważasz za dziwaczne wręcz brak jakiejkolwiek informacji o Czechach na tak niby pełnej przydatnych danych stronie ??

Pozdrawiam , Leszek

Chyba rzecz nie w ignorowaniu naszych gór i ośrodków. Przecież nie o to chodzi. Po to je mamy by z nich w pełni korzystać. Może spostrzegam to w uproszczeniu ale trzeba zmienić system (?!) i kutasów, którzy go tworzą i utrzymują. Bo przecież i w kraju są ośrodki chwalone przez wszystkich.

A ogólny bojkot nie jest realny bo jest potężna masa ludzi którzy traktują narty jako sezonową zabawę i nie są zainteresowani i nawet o tym nie myślą, by wyjeżdżać za granicę, czy to do Czech, na Słowację czy dalej. Chcą po prostu wyskoczyć z rodziną jak najbliżej, najczęściej na sobotę, niedzielę, rzadziej na kilka dni.

Bywam z ojcem w Czechach, w Harachowie byliśmy przed dwoma miesiącami, znam Szpindel, Jańskie, niedaleko mnie jest taka fajna dziura - Janowiczki.

Ale powtarzam: mamy swoje, nie gorsze góry i prawo z nich korzystać!

A kto chce i może, proszę bardzo - w "zamorskie" kraje.

Pozdrawiam

Maciek

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...