Gość Robalek Napisano 13 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2007 Ponieważ w pracy ostatnio sporo mam zadań związanych z zakresem gospodarki odpadami (na szczęście takie klasyczne czyli komunalne) zaintrygowało mnie co się dzieje dalej z nartami które zakończyły swój okres użytkowy. Napisałem w słowniku śmiesznych terminów że niektóre z nich służą jako element budowlany ale potem tak się zastanawiałem co z tym faktycznie się robi ???. Wiekszość z nas jak sądzę swoje narty odsprzedaje po kilku sezonach innym osobom ale co dalej ?!. W końcu to tworzywo sztuczne (różniste) z dodatkami metalu (krawędzie, wiązania) i drewna więc jako odpad uciążliwe dla środowiska. Intryguje mnie ten temat z powodu różnych unijnych rozwiązań w zakresie opłat utylizacyjnych, tak jest już np. w przypadku zakupu telewizora że uiszczana jest opłata utylizacyjna. Kiedyś w końcu znikną te wielkie kontenery na smieci a coś z tym fantem zrobić trzeba będzie. Może to nadmierna ciekawość z mojej strony ale czy ktoś wie jak to z tymi nartami jest !?. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuefiak Napisano 14 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2007 Pytanie rzeczywiście słuszne. Pracując w szkole, nie raz uczestniczyłem w organizowanych prelekcjacjach dla dzieci w ramach "Sprzątania Świata". Było o puszkach, butelkach, makulaturze, ale o sprzęcie sportowym - cisza... Może wszechwiedzący googiel nam coś powie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 faktycznie jest to problem, u mnie jak ktos wyrzucał ołówki to stały przy smietniku po pare tygodni az sie jakies krasnoludy zlitowały i zabrały trzeba podpytac u austriaka - oni chyba ten problem jakos rozwiązali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 gdzies widziałem płot, narty miały tam zastosowanie sztachet(wiem godzie widziałem ale nie powiem;) ) albo bardzo często są wykożystywane jako element expozycji "dekoracyjnej" przed serwisem narciarskim*(widziałem coś takiego ale nie powiem gdzie;) ) Ps: proponuję zamiast pisać Szczyrk wstawiac to: *nie dotyczy Fischer Demo Station w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi