Boogie Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 z racji studiowania w tych rejonach małe pytanko dotyczące tamtych okolic jakie miejsca polecacie w tamtych rejonach??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 Babiniec, Czarna Góra, Kamienica, Karpacz-Kopa, Łysa Góra, Rzeczka-Sokolec, Szklarska-Szrenica, Świeradów, Zieleniec i ogólnie Czechy. Myślę, że na początek starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 Z Wrocławia.......Salzburgland. Jakbym tam mieszkał jeździłbym nawet na weekend niemieckimi bahnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 danke witku:) no to widze pare pagórków do objeżdzenia mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobson Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 Orientujecie się czy będą jakieś czynne ośrodki czy pojedyncze wyciągi po polskiej stronie karkonoszy w ten weekend ? Widze że czesi ruszyli pełną parą a u nas chyba ciężko będzie cokolwiek czynnego znaleść. Dajcie znać jak macie jakieś namiary. Chętnie bym się poprzewracał już tego weekendu ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 Ja na razie nic nie wypatrzyłem po naszej stronie. A Braciom Czechom jak zwykle się udało:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2007 No, Rzeczke-Sokolec oraz Zieleniec potraktowalbym jako ostatecznosc. Lepiej byc moze juz sie zatrzymac wczesniej na Podgorzu - Duszniki (jak sa warunki), zakladajac, ze ktos chce pojezdzic a nie sie poprzeciagac i porobic sobie zdjecia na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobson Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 a mi sie w Rzeczce podoba, choć weekendami troche tłoczno i często trasy słabo przygotowane, i mimo że do większych ośrodków napewno wiele brakuje to Rzeczka ma coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 23 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2007 Jutro odpalam do Czech (Cerna Hora) :D Wyjazd połączony z testem nowych nart: Voelkl Racetiger:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 czy moglbyś trochę skrobnąć o wizycie w Cernej Horze ? Za tydzień planuję krótki wypad w Karkonosze ( a daleko mam ...) i jeszcze się waham gdzie uderzyć . Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 Oooo, ma ta Rzeczka - Sokolec w sobie, ze HEJ !! Jedyna jej zaleta narciarska, to to ze mam tam 15 km, i tylko brak czasu czasami w tygodniu albo w weekend mnie tam ciagnie, bo lepiej jezdzic "gdziekolwiek" niz nigdzie. "Ciulowi" Sledziowi nawet sie ratraka nie chce dobrze przegonic po stokach, nie mowiac o tym, ze jak na nocnej spadnie mu ponizej 10 osob, to nawet pol godziny nie dojezdzi do konca. Juz na Orle jest duzo lepsze podejcie, a nawet DUZO, tylko, ze tam roznie bywa z warunkami. Zreszta na gornikach tez. Czeskie Karkonosze lap mniej wiecej "w okolicy" - i Cerna i Spindel i Roketnice i inne bedziesz mial w zasiegu reki. Pare kilometrow samochodem i ok. Witek, jak testy i jak tlok wczoraj ? Ja chyba sobie zapodam czw/pt wolne i skocze na Cerna, a moze Sv. Petra uruchomia porzadnie jak tych pare dni zimy dopisze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 Tłoku nie było:) Zjazd możliwy do samego dołu. Mgła, momentami, choć oko wykol:mad:, ale z tego co udało mi się wypatrzyć, chyba wszystko chodziło. Po naszej stronie nie ma praktycznie żadnego ośrodka, choć w połowie odpowiadającego Cernej Horze Infrastruktura porównywalna z mniejszymi ośrodkami w Alpach. No i te ceny: karnet na cały dzień 400kcs; piwko 30kcs; gulasz wołowy z knedlikami 85kcs (ceny w knajpce na samej górze) Z Wrocławia to 130km, więc jazda do Szklarskiej, czy Karpacza to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 Ktora granica mykasz, Lubawka + Zacler czy Okraj ? Ja jezdze przez Lubawke, moze 5 km wiecej ale szybsza i mniej stroma trasa Ale najwazniejsze powiedz co z testem Volkle szczegolnie w porownaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 25 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2007 Zdecydowanie Lubawka. Co do testu chciałem się wykręcić, ale w końcu... Trudno mi coś jednoznacznie powiedzieć, bo oprócz nowych nart, miałem nowe buty, no i przede wszystkim nową czapeczkę, więc tyle nowych wrażeń, że trudno wszystko ogarnąć. A tak na poważnie, to wstyd powiedzieć, ale się zapuściłem i brakowało mi do nich niezbędnej pary:mad:, ale od jutra siłownia i wtedy dopiero będę mógł coś mądrzejszego powiedzieć, ale wygląda, że będę zadowolony. Do tego sezonu w sklepie zawsze szerokim łukiem omijałem wszystko co nie było Atomic`iem, no i stało się przesiadłem sie na Voelkl`e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobson Napisano 26 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2007 Ja byłem w Pecu w sobote (24.11.), warunki oceniam następująco : Javor - dostatecznie (miejscami spod śniegu wygląda trawa) Hnedy Vrch (krzesełka) - dostatecznie + Zahradky i Yysoky svah - dobrze + Narciarzy niewielu, dłużej niż minute nie czekałem ani razu więc można było śmigać dowoli. Cena 400 koron czeskich za całodzienny karnet. W tygodniu pewnie ludzi będzie jeszcze mniej, a optymistyczne prognozy na najbliższe dni zapowiadają że warunki będą się z dnia na dzień poprawiać, a co za tym idzie kolejne wyciągi będą chodzić. (Parking oczywiście za darmo, ale nie radze zgubić wydruku który dają przy wieździe bo grozi to dużą karą pieniężną ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2007 W tym tygodniu czw - pt Janskie albo Spindel. Dolaczy ktos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi