Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie najlepiej na narty z wrocławia

Boogie

Rekomendowane odpowiedzi

Orientujecie się czy będą jakieś czynne ośrodki czy pojedyncze wyciągi po polskiej stronie karkonoszy w ten weekend ? Widze że czesi ruszyli pełną parą a u nas chyba ciężko będzie cokolwiek czynnego znaleść. Dajcie znać jak macie jakieś namiary. Chętnie bym się poprzewracał już tego weekendu ;-) Pozdrawiam

Oooo, ma ta Rzeczka - Sokolec w sobie, ze HEJ !! Jedyna jej zaleta narciarska, to to ze mam tam 15 km, i tylko brak czasu czasami w tygodniu albo w weekend mnie tam ciagnie, bo lepiej jezdzic "gdziekolwiek" niz nigdzie. "Ciulowi" Sledziowi nawet sie ratraka nie chce dobrze przegonic po stokach, nie mowiac o tym, ze jak na nocnej spadnie mu ponizej 10 osob, to nawet pol godziny nie dojezdzi do konca.

Juz na Orle jest duzo lepsze podejcie, a nawet DUZO, tylko, ze tam roznie bywa z warunkami. Zreszta na gornikach tez.

Czeskie Karkonosze lap mniej wiecej "w okolicy" - i Cerna i Spindel i Roketnice i inne bedziesz mial w zasiegu reki. Pare kilometrow samochodem i ok.

Witek, jak testy i jak tlok wczoraj ? Ja chyba sobie zapodam czw/pt wolne i skocze na Cerna, a moze Sv. Petra uruchomia porzadnie jak tych pare dni zimy dopisze ??

Tłoku nie było:) Zjazd możliwy do samego dołu.

Mgła, momentami, choć oko wykol:mad:, ale z tego co udało mi się wypatrzyć, chyba wszystko chodziło.

Po naszej stronie nie ma praktycznie żadnego ośrodka, choć w połowie odpowiadającego Cernej Horze :mad:

Infrastruktura porównywalna z mniejszymi ośrodkami w Alpach.

No i te ceny: karnet na cały dzień 400kcs; piwko 30kcs; gulasz wołowy z knedlikami 85kcs (ceny w knajpce na samej górze):D

Z Wrocławia to 130km, więc jazda do Szklarskiej, czy Karpacza to bez sensu.

Zdecydowanie Lubawka.

Co do testu chciałem się wykręcić, ale w końcu...

Trudno mi coś jednoznacznie powiedzieć, bo oprócz nowych nart, miałem nowe buty, no i przede wszystkim nową czapeczkę:D, więc tyle nowych wrażeń, że trudno wszystko ogarnąć.

A tak na poważnie, to wstyd powiedzieć, ale się zapuściłem i brakowało mi do nich niezbędnej pary:mad:, ale od jutra siłownia i wtedy dopiero będę mógł coś mądrzejszego powiedzieć, ale wygląda, że będę zadowolony.

Do tego sezonu w sklepie zawsze szerokim łukiem omijałem wszystko co nie było Atomic`iem, no i stało się przesiadłem sie na Voelkl`e

Ja byłem w Pecu w sobote (24.11.), warunki oceniam następująco :

Javor - dostatecznie (miejscami spod śniegu wygląda trawa)

Hnedy Vrch (krzesełka) - dostatecznie +

Zahradky i Yysoky svah - dobrze +

Narciarzy niewielu, dłużej niż minute nie czekałem ani razu więc można było śmigać dowoli. Cena 400 koron czeskich za całodzienny karnet.

W tygodniu pewnie ludzi będzie jeszcze mniej, a optymistyczne prognozy na najbliższe dni zapowiadają że warunki będą się z dnia na dzień poprawiać, a co za tym idzie kolejne wyciągi będą chodzić. (Parking oczywiście za darmo, ale nie radze zgubić wydruku który dają przy wieździe bo grozi to dużą karą pieniężną )

Pozdrawiam