Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Maso Corto...

Gość pax53

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pax53

Witam

wybieram się do tego miejsca 29.03 i jestem zainteresowany Waszymi doświadczeniami co do tego terminu i miejsca....tras nie jest może dużo,ale ciekaw jestem jak są utrzymane itp...zgóry dzięki za info Paweł

Gość bobic

Jak na jeden raz Maso Corto jest nawet fajne.

Trasy przygotowane, fajna dyskoteka K2 ;), dobra pizza ;)

Cóż więcej pisać ? Jedź, przekonasz się sam.

Więcej może powiedzieć na ten temat Blizzardek (dawniej Fischerek ;) )

Byłem 3 lub 4 razy w Maso i starczy! Więcej nie pojadę ;)

Gość pax53

też słyszałem takie opinie...w sumie różnorodność tras nie powala...tak naprawdę to jade z synem na szkolenie carvingowe...nigdy nauki nie za wiele:) z poleconą firmą przez znajomego...masz rację to rejon chyba na raz,ale ten termin mi pasuje a ze śniegiem w dolinach może być róznie:(...dzięki za info....

MASO Corto

Witam,

małe mam doświadczenie w wyjazdach w Alpy, ale w Maso byłem dwa razy (raz w grudniu, raz w właśnie koniec marca). Zawsze trafiałem na bardzo dobrą pogodę, trasy przygotowane super, zero kolejek, basen do dyspozycji w hotelu (zapewne wybrałeś Top Residence Kurz), miła polska obsługa. Kolejną zaletą jest to, że na parę dni zapominasz o aucie (zostawiasz je w garażu). Tras faktycznie nie za dużo, ale zróżnicowane. Moją ulubioną została H (słoneczna i akuratna na moje umiejętności). Czarna T (Teufelseeg) w trzech miejscach stroma, na górę zawozi szybka czterosoobowa kanapa. W razie złej pogody na lodowcu można się przenieść na trasy L przy samym hotelu. Przy każdej trasie knajpki, polecam szpek, a na kawę i dobre ciacho do Bella Vista. Małą, chość dającą sporo radości, atrakcją jest tor saneczkowy 3,3, km (wypożyczenie sanek 5 Euro na dzień). Jeśli jedziesz z synem to raczej dobra miejscówka, ja byłem na szkoleniu z synem (ma osiem lat) i rezultaty były widoczne. Ogólnie jest to dziura, ale spokojna, w sam raz na spokojny rodzinny wyjazd.

Powodzenia

Gość pax53

KAMYKI...dzięki za wyczerpująca odpowiedz...to jest kwintesencja co napisałeś a mówią inni....mała dziura,ale spokojna na rodzinny wypad...i o to mi chodzi...przecież z małym chłopakiem nie bedę chodził do pubów na piwo:)....dzieki i pozdrawiam Paweł

P.S....po przyjeżdzie zdam relację.....

tak naprawdę to jade z synem na szkolenie carvingowe...nigdy nauki nie za wiele:) z poleconą firmą przez znajomego...

daj info na priv z kim :)

cały tekst

ja byłem tam w październiku i wybieram sie w długi wekend majowy ale nic wiele nie dodam do tego co napisal Kamyki - kwintesencja Maso .

Dla mnie to takie miejsce na koncu swiata dla chcących zostawić wszystko ponizej 2000npm i oddac sie całodziennemu nartowaniu a ew. wieczorem rytmicznym pulsom klubu K2 .... dla mnie rewelacja .

Dodam tylko ze ceny wyzywienia porownywalne z naszymi (co w przypadku gotowania samemu dosc wazne) absurdalnie ceny w markecie przy hotelu byly znacznie nizsze niz w sklepie przed granica na autostradzie.

ps . swego czasu na cieplo napisalem krótka relacje z tego wyjazdu , może znajdziesz coś jeszcze przydatnego :

http://www.krynicaski.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7&sid=a536bfa3f5cf3e9401e3572f98da03c4

zycze milej zabawy a jak spotkasz tam Dawida ... a to moze juz na prv :)