chmielu_w Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Witam. Mam pytanie do Wszystkich bardziej i mniej doświadczonych aktywnych narciarzy; gdzie na terenie Polski warto się wybrać na narty w ten weekend (14,15,16 marca). Moje umiejętności są raczej średnio-zaawansowane więc nie chciałbym ryzykować na takich stokach jak Kasprowy (podobno jest dosyć trudny). Bez problemu radzę sobie na Jaworzynie Krynickiej (to chyba mój dotychczasowy najtrudnieszy stok) i chciałbym mniej więcej w takich klimatach trudności poszosować. Jednak na stronie Krynicy piszą, że warunki na stoku trudne. Czy Krynica (Jaworzyna, Słotwiny itp) wogóle wchodzi jeszcze w grę, tzn. da się tam po tych roztopach pojeździć czy będzie to raczej męczarnia?. A jeśli nie to może Zakopane (lub jeszcze gdzie indziej)? tylko, że nie znam żadnych stoków poza Krynicą i wszystkim co jest od niej na wschód naszego kraju. Dlatego proszę o pomoc i jakieś rady gdzie się mogę udać w ten weekend i miejmy nadzieję być później zadowolonym. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Jeśli radzisz sobie z Jaworzyny to na Kasprowym też pojezdzisz. Tam tylko będą pewne warunki do jazdy. W beskidach na weekend zapowiadają od +5 do +10 stopni, więc nawet jesli jeszcze nie wszystko spłyneło to na tym co zostanie będzie breja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 nie wiem skąd jesteś ale na pilsku podobno jeszcze panują dobre warunki .wisła ,szczyrk odpada .Może być jeszcz wielka racza i orava leśna na slowacj .ja nie wiem czy nie wyskocze na mosty jablonkova do czech z k-ce 1h jazdy autkiem na necie mają warunki opisane jako bardzo dobre i ceny jak po sezonie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Absolutnie zgadzam się z Fanatykiem. Kasprowy wcale nie jest taki trudny, na pewno sobie poradzisz. I napisz, jak się udał weekend. Właściwie mógłbyś się też wybrać na Słowację, np. Rohacze powinny być dla Ciebie przyjemne (dużo opisów w "Stacje narciarskie/Słowacja), nie są wiele dalej. Albo Strbskie, tam też trzyma się zwykle dobry śnieg. (Podaję te stacje, do których chyba najbliżej, jeszcze bliżej do Bachledowej Doliny, której nie znam z autopsji, ale doświadczeni koledzy, jak Mysiauek, piszą o niej bardzo dobrze). Z noclegami nie ma tam większych problemów, niż w Zako. Sprawdź sobie warunki na holidayinfo.sk, temperatury OK, trochę ludzi, ale na Kasprowym też nie będzie w weekend pusto. Pozdrawiam Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 ktoś śmigał w ostatnich dniach na Kasprowym? jakie wrażenia, warunki, kolejka do kolejki itp. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi