chaypec Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Witam. W tym roku wybieram się do Bukowiny. Moje doświadczenie to kilka dni spędzonych na nartach ( 4 godziny z instruktorem) w poprzednim sezonie. Jeździlem w Wiśle na Nowej Osadzie (zielona i niebieska trasa). Jestem jak widać zdecydowanie początkujący. Które z bukowińskich wyciągów polecilibyście najbardziej początek? Pytam , bo słyszałem ,że w bukowinie praktycznie na każdy wyciag inny karnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 W Bukowinie to chyba z 90% to trasy krótkie i łatwe.Przynajmniej tak to wyglądało z samochodu.Osobiście nigdy tam nie jezdziłem.Natomiast w Białce na Kotelnicy odpuśc sobie skrajne trasy.Zresztą masz tu linka.Jak sam zobaczysz róznica poziomów na wyciagach w Bukowinie jest naprawde mała. http://www.gmina.bukowinatatrzanska.pl/index.php?id=25&url=wyciag01.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Dawno w Bukowinie nie jeździłem - ale kiedyś z małymi dziećmi jeździliśmy na wyciąg UFO; powstał też wyciąg krzesełkowy, chyba nazywa się Turnia. W tym sezonie ma ruszyć też krzesło na Rusińskim Wierchu. http://z-ne.pl/s,menu,pol,narty,1649,0,1661,wyciagi_narciarskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 W Bukowinie to chyba z 90% to trasy krótkie i łatwe :eek:To tam aż tyle tras jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 No...większośc co prawda do gry w kapsle,ale są;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blesso Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 W Bukowibie praktycznie każda trasa jest dla początkujacych. Byłem tam w zeszłym roku z dzieckiem, dawało sobie rade wszędzie. Najwięcej wyciągów i tras jest praktycznie w centrum (przynajmiej z centrum je widać), tam też jest krzesło, ale bez szaleństw Oprócz krzesła są chyba 4 tależyki a może 5? nie pamietam. Jeden karnet na te wszystkie wyiągi. Trasy krótkie ale za to mało ludzi, trasy w nocy oświetlone , na początku stycznia br. przypadały srednio 3-4 osoby na jedną trase ale to było przed feriami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Praktycznie wszystkie wyciagi w Bukowinie są przeznaczone dla początkujących,wydaje mi się,że chyba Mały Kasprowy przy krześle jest troszkę stromszy,ale dzieci dają sobie radę.Przyjemny ośrodek rodzinny,gdzie można się wyeździć do późnych godzin wieczornych,a czasami i nocnych.Mało ludzi,no może w ferie więcej,bliskość pensjonatów przy samym stoku.Z małymi dziećmi w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi