Fazol Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 dziś sprzedałem swoje dobre-lecz już troszke rozbite buciki Salomon x-vawe7 i zakupiłem Hawx-y flex 100. jak narazie siedze 3 godzinke w niich i jest ok:) zobazcymy co będzie na stoku...Mam pytanie czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z tymi butkami? i czy warto kręcić w cantingu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 warto kręcić w cantingu ale to raczej nie na "sucho" co do butów nie mialem styczności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 18 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 .... czy warto kręcić w cantingu...? To zależy czy jest Ci to potrzebne, kiedyś był poruszany taki wątek tu: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5736&highlight=canting ...generalnie chodzi o budowę narciarza, a dokładniej jego nóg, krótko mówiąc jak masz nogi "iksy" )( lub "prostowane na beczce" () to żeby obie krawędzie narty jednakowo łapały musisz przy bucie trochę pokręcić... jezeli natomiast masz nóżki proste i ładne jak modelka to w zasadzie nie będzie Ci potrzebna ingerencja w ustawienia cantingu. W jednym i drugim przypdku, możesz natomiast ustawić odpowiedni dla siebie kąt pochylenia buta w przód. Służą do tego śrubki które znajdują się nad piętą w tylnej części buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi