Bończa Napisano 26 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 Tak, w oczekiwaniu na otwarcie jakiegoś wyciągu:), znalazłem (a właściwie Pathe39 znalazł) perełkę filmową z manewrami Wojska Polskiego - zimowymi, górskimi manewrami na nartach z roku 1935. Widać, że chłopcy nieźle wymiatali już wtedy. Tak się składa, że mój dziadek służył w tamtych latach w Wojsku Polskim, więc kto wie... czy i on na tym filmie nie śmiga. Zwracam też uwagę na skiring za czołgiem - one wtedy wchodziły do polskiej armii. Z góry przepraszam tych, którym to się z nartami nie kojarzy. [YOUTUBE]8BvFZSZB1G8[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek02 Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Tak, w oczekiwaniu na otwarcie jakiegoś wyciągu:), znalazłem (a właściwie Pathe39 znalazł) perełkę filmową z manewrami Wojska Polskiego - zimowymi, górskimi manewrami na nartach z roku 1935. Widać, że chłopcy nieźle wymiatali już wtedy. Tak się składa, że mój dziadek służył w tamtych latach w Wojsku Polskim, więc kto wie... czy i on na tym filmie nie śmiga. Zwracam też uwagę na skiring za czołgiem - one wtedy wchodziły do polskiej armii. Z góry przepraszam tych, którym to się z nartami nie kojarzy. [YOUTUBE]8BvFZSZB1G8[/YOUTUBE] Nie udało się otworzyć - czy może zna ktoś inny link do tego filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Filmu o wspomnianym id nie ma już na YT, ale jest taki: [video=youtube;2onvNelkiss] Na pewno podobny, choć nie ten sam - skiringu za czołgiem nie widzę. Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi