duzyninja Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Witam! Zastanawiam się nad zakupem nart. Poprzednie Fischery WC SC z 02 (black mamba) już nie dają rady. Wobec tego proszę szanownych forumowiczów o pomoc w doborze nart. Mam 188 i waze 75 w forumowej skali jezdzę 7-8. Chodzi mi o narty do agresywnej jazdy i funcarvingu. W zawodach nie uczestniczę więc nie trzeba, żeby spełniły normy fis. Zastanawiałem się nad następującymi: Dynastar Omeglass 64 Course Speed, Voelkl Racetiger Sl, Head SL albo jakis Supershape. a ostatnio doszły Fischery Rx fire albo hot fire Proszę o poradę zarówno co do modelu jak i długości nart. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 a dlaczego nie chcesz pozostać przy wc sc tylko jakiś nowszych? z tych co podałeś warte zastanowienia są dynastary i voelkl moze SB sie cos odezwie i powie coś o nich więcej:) no i fischer hot fire 165cm:) i pod twoj wzrost to 165 chyba ze chcesz mieć rakiety do wybijania w kosmos to 160:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 7 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Te WC SC to 155 miałem i myslałem nad czymś własnie w długości 165.. a co z headami? Jak się mają hot fire do WC SC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 no 165 to "bezpieczna" długośc:) co do headow nie wiem bo nie jeździlem:) ja mam wc sc z tamtego sezonu i bardzo sobie je chwale:) o hot fajerach poszukaj na forum temat już byl mysiauek sie o nich wypowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 DO duzyninja Witaj. Jżeli interesują Cię dobre SL to polecam nowe lub używane Duel 4 WIN SL 165. Narty zawodnicze bardzo twarde dla bardzo dobrze jeżdżących lub nowe Kneissl White Star SL. Kontakt na mnie to biuro@kneisslpolska.pl Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Gdyby nie kryterium budżetowe to chętnie bym się skusił na duela... Niestety jest on poza moim zasięgiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Do duzyninja Witaj. A skąd wiesz po ile mam te narty skoro mnie nie spytałeś? Myślę, że możesz być zaskoczony ceną. Pozdrawiam Robert:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 10 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 To w takim razie może jakaś wiadomość na priva odnosnie ceny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OlaL Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 do szybkiej , dynamicznej jazdy polecam Atomici Race SL 10, badz 12 . Jezdze na 12stkach i to byl moj nejlepszy zakup do tej pory Narty bardzo twarde, idelanie sie prowadza, sa ciezkie i stabilne. Jednak zawsze wychwyca bledy narciarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 16 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 A jak się mają do tego Atomici ST 12 pb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OlaL Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 ST 12 to jak zasiegnelam opinii to przede wszystkim narta damska. Jest mieksza od SL 12 i bardziej wytaliowana, co daje latwiejsze skrety. Nie mialam stycznosci z ST, wiec nie wiem na ile czuje sie roznice jazdy pomiedzy ST a SL. Jezeli wolisz narty dynamiczne, stabilne, ciezkie i twarde, ktore swietnie sbie radza ze stromymi i oblodzonymi stokami to wybierz SL. ST jest podobno dla "wygodnych ludzi", oczywiscie nie obrazajac tutaj ludzi posiadajacych te narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi