obal Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Pewien klub narciarski (stowarzyszenie) zorganizował obóz narciarski we Włoszech, tam spotkała ich bardzo nieprzyjemna sytuacja. Do jednej z grup przyczepili się włoscy policaje. Dokładniej sytuacji nie znam, ale z tego co słyszałem to chodziło im o to, że prowadzący nie ma odpowiednich uprawniej do nauczania i chcieli wystawić mu mandat. Jednak z tego co wiem, to własnie ten prowadzący posiadał któreś papiery z SITNu tylko że nieopłacone. W związku z całą sytuacją mam ptania do znawców. Czy osoba prowadząca grupę musi posiadać uprawnienia nawet gdyby to byli jego znajomi i uczyłby ich bezpłatnie. Jezeli tak to, czy każdy kraj ma ustalone swoje wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Nie mnie sie wypowiadac. Jest tu paru piszacych (od czasu do czasu) instruktorow, moze oni cos odpisza. Wg mnie, to instruktor MUSI miec WAZNE papiery instruktorskie, o ile nie legitymacje IVSI albo ISIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi