Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

tonale????

raksa

Rekomendowane odpowiedzi

tonale????

Według mnie Passo Tonale ogólnie jest w porządeczku. Owszem na stoku sporo śladów jest polskich ;), w kolejkach o czasu do czasu usłyszy się słowo na k.... Mnie zafascynował marcowo kwietniowy lodowiec Ghiacciaio Presena. Górna stacja jest na wysokości coś około 3016 m.n.p.m Czarna trasa pod gondolką rano nie ruszana ze świeżutkim puchem i wyratrakowanym na noc podkładem sprawiła, że odpływałem. Ale najbardziej to polecam zjazd szlakiem freeridowym z góry lodowca na prawo oznaczona przerywaną linią. Chętnych czeka 10,5 kilometra zjazdu po nieprzygotowanym terenie, poczynając od 1km szerokiego i długiego żlebu!!! :-) Oj na prawdę warto... Przed końcem traku trzeba ściągnąć narty i przejść przez 100 metrową jakinię. A później spokojny trawersik porosto do Tonale...

Mieścina ogółem mała, tanio jest w sklepie SZPAR, alkohol tani. Generalnie byłem zadowolony.

Szczegóły i widoczek z webcamu można zobaczyć na:

www.adamelloski.com

Pozdrufki :-)

.::ski 2 die::.

tonale????

biedactwo :((( znowu musisz jechać do Tonale...coś strasznego a biorac pod uwagę naszą polska zimę to juz taki wyjazd -tragedia!!! hehehehe

a ośrodeczek bardzo fajny tzn stoki pasuja mi calkowicie jest gdzie postawić tyczki...a wtedy zabawa jest przednia....:)))

muzin

tonale????

ja taka traska wlasnie zjezdzalam z nasz twarda grupa pod wezwaniem ale jaskini sobie nie przypominam..... wiem specjalnie wsatalismy wczesniej zeby byc piuerwsi i ze dwa razy chociarz zjechac taka traska swiezo wyratrakowana ..... wspaniala jazda i zajebiscie mozna sie scigac z wiatrem !!!!! pozdro raksa

tonale :(

no wlasnie tam jade do tego Tonale ... tak troche sie poślizgac ... akurat tam jeszcze nie byłęm ..ale słyszałem, że nie za bardoz jest gdzie się tam rozbujać .. Tylko ostatnie mnie xnoowee pocieszył .. taką traską przez jakąś jaskinie ..ale on często ściemnia:))

jak byłem tam jakies 10 dni temu ... znaczy autem przejezdzalem przez to Tonale ... to starsznie duzo sniegu bylo i padało jak głupie .... ale byłą jazda .. tylko szkoda ze nie na nartkach ...

ale sprawdzimy ... zawsze mozna polubic hotel i sie przemeczyc na basenie:)

pozdrufki ..

.::ski2die.pl::.

pomyłka Raksiu :-)

Ta jazda poza trasą którą opisałem, nie jest tym miejscem o którym ty mówisz. Tam nie jeżdżą ratraki i z tamtąd można wrócić do Tonale jedynie przez jaskinie. Jedzie się taką "półką" trawersem a w dole ma się jakieś 800 metrów przepaści. W pewnym momencie półka się kończy ścianą skalną. Ale w skałach jest jaskinia. Nie ma innej możliwości niż przejść przez tą jaskinię. Po wyjściu dalej trawersujesz w kierunku Tonale.

:-))))))))

Serdecznie polecam :-)

Z tą jaskinią to nie ściemniam !!!

Jak to często śceimniam Leski... możemy się jedynie źle rozumieć tak jak się źle zrozumieliśmy w sprawie mojego freeskiingu, który jest na poziome... hmmm... pod poziomem ;-P

A z przejazdu tym trackiem w Tonale mam sporo zdjęć, mogę posłać e-mailem jakby co.

Pozdr

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...