Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jak się sprawdzają plasitikowe klamry ?

Bosman78

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam na oku butki Fischer MX5, ale mają one plastikowe klamry trochę się obawiam o ich trwałość. Powiedźcie mi jak się sprawdzają takie klamry ? nie pękają ??

Dzięki

Twardość nie ma tu znaczenia,a chyba wytrzymałość.Jest problem z użytkowaniem takich butów z takimi klamrami,szybko łapie mróz i przykleja się mrozina/śnieg/,którego czasmi trudno się pozbyć bez uszkodzenia takiej klamry.Reszta bez zmian.

Witajcie.

Mam na oku butki Fischer MX5, ale mają one plastikowe klamry trochę się obawiam o ich trwałość. Powiedźcie mi jak się sprawdzają takie klamry ? nie pękają ??

Dzięki

To na pewno jest slaby punkt, ale zlamana klamre mozna wymienic. Jezeli zamierzasz bardzo mocno spinac but to znak zeby rozejrzec sie za czyms lepszym.

Czyli wytrzymałość takich klamer jest porównywalna z aluminiowymi ? Wyglądają dość delikatnie ale zdaję sobie sprawę, że jak by materiał ten się nie nadawał do takiego przeznaczenia to pewnie nie był by użyty, ale chciałem zasięgnąć opinii jak jest w praktyce

Nie jest porównywalna,dlatego wymyślono inne materiały,oczywiście dla dobra użytkownika.Po wyglądzie nie oceniaj-co mają być grubsze...Korzystałem z takich butów/chodzi o klamry/-nie pękły,ale radości nie dały/odpinanie,dociąganie-..masakra:eek:/

nie mam zamiaru dociągać buta na max, poza tym nawet nie mogę ( problem ze stopami) więc nie mogę zbytnio zasicskać, to są moje pierwsze buty do jazdytypowo rekreacyjnej.

Czyli spoko, nie masz sie co martwic :D

Dodam jeszcze ze plastik to nie jest taki jak kiedys robiono zabawki w PRLu :D obecnie wiele wiazan jest rowniez z plastiku

Edytowane przez jarek

Jeśli te buty z tymi klamrami mają być do jazdy rekreacyjnej i polepszania techniki-to tak,ale musisz zwrocić większą uwagę na przygotowanie i konserwację w czasie użytkowania,aby właśnie nie doprowadzić do uszkodzeń.But musisz trzymać w ciepłym przed użytkowaniem./jeśli nie -to robią się problemy z zapięciem i odczekać czasmi z odpinaniem/-nie walić kijkiem i innymi przedmiotami w celu zbicia lodu.Jedno jest pewne,że użytkowanie butów z klamrami alu lub innymi kosmicznymi materiałami jest bez porównania;)

A nie przejmuj się klamrami,buty mają być wygodne i spełniać Twoje oczekiwania,do innych spraw można sie przyzwyczaić i w miarę możliwości dbać o ich stan,jak z każdym sprzętem

Edytowane przez dareklewandowski

Jestem już "Stary";)facet i czasmi lubię poczytać na forum/jak gazetę/i znalazłem Twoje wcześniejsze posty o narty/Bosman/.Teraz to sie wszystko ma jak ..../chyba,że ktoś ma nick podobny jak Twój/,narty cross i plastki w klamrach to- nie będzie grało;).Albo zezygnuj z cross albo butów:rolleyes:Albo się mylę;)

Dzięki wezmę to pod uwagę a czy ewentualna wymiana klamer jest drogą zabawą ? bo sporo butów w moim zasięgu ma właśnie plastiki stąd moje pytanie

Nie jest drogą wymianą,ale samo użytkowanie takich klamer jest sporym wydatkiem energetycznym;)Ale zacząć od początku-to kto Ci polecil takie narty,masz dojście do tego sprzętu i mozesz go nabyć taniej?;)Coś musiało być powodem?;)

Nie jest drogą wymianą,ale samo użytkowanie takich klamer jest sporym wydatkiem energetycznym;)Ale zacząć od początku-to kto Ci polecil takie narty,masz dojście do tego sprzętu i mozesz go nabyć taniej?;)Coś musiało być powodem?;)

Czy taniej to nie wiem :-) kupiłem te narty za 200 PLN w dobrym stanie. polecili mi ludzie na forum i mnie też się podobały