kajeran Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam, chciałem zapytać czy ktoś jezdził na nartach Dynastar speed course 2009 (wersja sklepowa). Pytam, ponieważ mam okazję je kupić w dobrej cenie a nigdzie nie mogę znalezć opinii (oprOcz NTN-u). Pozdrawiam Edytowane 12 Wrzesień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Jak byś miał namiar na jeszcze jedna parę to daj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Ja jezdzilem Naprawde bardzo dobra narta. Dynamiczna, slucha sie, jedzie jak po sznurku. Jak ktos ma okazje kupic - smialo polecam - nie bedziecie zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Jest wyprzedaż setów narciarskich w Skiteam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 A Ty Bobic która bys wybrał wersję sklepową czy komórkową ? Dodam jeszcze że narta będzie używana do startów w zawodach. Do tej pory miałem Atomic GS12 (sklepowe) i nie chciałbym żeby te Dynastary były miększe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 To komorke bym wybral chyba. Zawsze to narta "zawodnicza", ktora jest sztywniejsza. Nie wiem ile masz sily, bo w komorke Dynastara trzeba przylozyc Newtona, ale jak juz dolozysz, to narta jedzie. Speed Course nie ma plyty tytanalowej. Speed Course WC miala w ubieglym sezonie (0809). O ile mowimy o tych samych nartach W nadchodzacym sezonie Course tez nie ma tytanalu w srodku. Dopiero Course TI ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Dynastar speed course bobic Ty miałeś wysłać mi nr konta żebym wysłał pieniadze na te narty dynastar speed course Pro 182cm, które mi oferowałeś, ale powiem szczerze że jak zobaczyłem te sklepowe w tej samej długości to zacząłem się zastanawiać nad kupnem komórkowych. Dodam jeszcze że mam 177cm wzrostu i 65kg wagi i chciałbym abyś napisał szczerze (okiem experta) która z nart byłaby lepszym wyborem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Musze w pracy zrobic proforme na to i Ci podesle. Dzis w nocy wrocilem z Austrii, gdzie bylem od wtorku. Okiem eksperta, to wez komorke. To jest narta na zawody. Speed Course jest narta miekka. Do jezdzenia takiego jak ja uprawiam - czysta rekreacja, ale w pelni pod kontrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Dynastar Speed Course A co możesz powiedzieć o Dynastarze (tym co mam od Ciebie kupić) na tle konkurencji czyli np. Rossignol (komórkowe). Pytam ponieważ szukam narty która będzie odpowienia pod moją wagę, a wiem że Rossignol nie jest jakiś szczególnie twardy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Co ja moge powiedziec ? Poczekaj na najblizszy NTN Nie pozalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dynastar Speed Course Co mi to da jeżeli poczekam na tego NTN-a jeżeli to będzie sezon 09/10, a narta którą chcę kupić to model 07/08... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 No, bo te narty sie nie zmienily poza grafika. Narty idealnej sie nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dynastar Speed Course Nie masz racji Bobic, między modelem 07/08 a 08/09 już jest różnica bo biorąc pod uwagę dł.182cm starsza ma R=24, a nowa R=27 więc róznica jest zasadnicza... Zgodzę się z Tobą jeżeli napiszesz że narty z sezonu 08/09 i 09/10 róznią się szatą graf. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Tak, taliowanie - masz racje. Ale budowa nie roznia sie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dynastar speed course Dlatego kiedy pytałem Cię czy masz gigantowe Dynastary to nie chciałem nowszego modelu niż 07/08, bo w tej nowszej promień 27m raczej wyklucza je z użytkowania na "polskich gigantach":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Zawsze mozesz wziac narte krotsza, np. 176cm, ktora ma promien 24m lub damska 182cm, ktora ma 26m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 dynastar Speed course Długość 176 mi nie odowiada, poprostu są za krótkie, a znowu 182 z tego co wiem to model 08/09 ma 27m. A z resztą 26 czy 27 to nie różnica. A z promieniem 24m to jeszcze dałbym rade:) Jeszcze chciałem zapytać czy byłaby możliwość kupna tych nart od Ciebie ale z mocniejszym wiązaniem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Zerkne jutro i dam Ci znac na maila. Cena sie moze minimalnie zmienic, ale napisze Ci szczegoly w mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dynastar Speed Course Bardzo bym prosił bo wiązania do 12 poprostu są jak dla mnie za słabe, jeżeli jeżdze poza trasą giganta to jest ok , ale na samym slalomie to gubie narty. Nie wiem dlaczego tak się dzieje nie jestem przecież ciężki a wiązania ustawiam prawie pod czerwone pole i tak jest z większościa wiązań do 12. Dopiero kiedy kupiłem do poprzednich nart wiązanie do 20 to było spoko (narty wypinały się tylko w krytycznych sytuacjach więc ok)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Mamy do 20, ale to podwyzszy koszt nart o kilkaset zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Dynastar Speed Course Kupiłem kilka dni temu Dynastar Omeglass WC i mają wiązania PX14 i wydaje mi się że wystarczą (chyba)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Bobic, zapodaj modele i ceny na priva prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 29 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Super bajer od Dynastara http://cgi.ebay.pl/FERRARI-DYNASTAR-SKI-FC08-IM-SET-CARBON-FRAME-2009_W0QQitemZ350257932015QQcmdZViewItemQQptZSport_Skisport_Skier?hash=item518cffe6ef&_trksid=p3286.c0.m14#ht_2648wt_1165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Bajer to fakt. Ale cena ;/ Ale powiem Wam, ze jest w Polsce kilka osob, ktore te deski kupily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Założę sie że to nadziani kolesie którym wydaje się że dobrze jeżdżą na nartach. Jeżdżą tydzien lub dwa w Alpach i myslą że są mistrzami...Oczywiście mogą wystąpić wyjątki, ale szczerze watpie. Zapewne kupili je tacy którzy maja samochody tej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi