mfe Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 (edytowane) Zmieniam stopniowo sprzęt i potrzebuje Waszej opinii przy wyborze butów. Moje umiejętności oceniam na 6/10, 179, 81kg, narty Salomon Scrambler 700 (do zmiany w przyszłym sezonie na Heady C...). Jazda szybka i dynamiczna, prawie carving bo nie mam odwagi kłaść się na stoku. Mierzyłem MX9 w moim rozmiarze (27,5) i MXPro 85 28,0 a więc trochę za duże. Co wybrać, bo znam sklep gdzie znajdę 85 w moim rozmiarze. MX9 mi się podobały pod względem trzymania i wygody stopy nawet przy mocno zapiętych klamrach. W Fischerach przekonuje mnie technologia Soma-Tec (antyixowa). Ogólnie preferuję buty szersze i na wysokie podbicie, jestem otwarty na inne propozycje w cenie 500-600pln. Zaczął się szturm na sprzęt narciarski, więc czas nagli. Edytowane 29 Październik 2009 przez mfe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 nie chodzi o to jaka firma bo kazda ma cos fajnego w swojej ofercie jeżeli oceniasz swoje umiejętności na 6 i ważysz ok 80 kg ja polecam Ci buty z flexem ( twardością) od 85-100, co do firmy nikt nie powie Ci że te są najlepsze etc bo stopa jest tak indywidualną częscią ciała ze musisz mierzyć mierzyć i dobrac taki but takiej firmy by czuć sie w nim wygodnie by nic nie uwierało piło etc, co do tych fischerow buty jak buty, szukaj takich z flexem >80,85<100 i mierz mierz mierz:) to jest jedyna droga by kupić takie buty by były optymalnie twarde i komfortowe bo tak jak mowilem nic Ci nie da gdy powiem ze np Dalbello są ok bądz Tecnica Dragon, Magma etc:) pozdrawiam i zycze udanego przymierzania:) jak coś to pytaj dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Ja bym się zastanawiał nad flexem nie mniejszym niż 100. Osobiście zmieniłem rok temu buty z flex 80 na 100 a potem 110. I właśnie te 110 są dla mnie zdecydowanie najlepsze. Wzrost mam 3 cm większy a wagę 7 kg więcej. Swoje umiejętności szacuję mniej więcej podobnie. Od czasu zmiany buta moje SL to zupełnie inna narta. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi