fanatyk Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 "Szybciej, częściej i w nowe miejsca. Tak PKP Intercity chwali się nowym rozkładem jazdy, który zacznie obowiązywać od 13 grudnia. Skróci się podróż np. z Warszawy do Krakowa. Nasze pociągi zabiorą też narciarzy prosto do austriackiego kurortu Villach" "Komfortowe połączenie EuroNight Jan Kiepura z Warszawy i Poznania do Kolonii, Monachium i Amsterdamu. W sezonie zimowym w składzie pociągu kursuje kuszetka do Innsbrucku" Więcej: http://www.pkp.pl/node/3300 http://www.efakt.pl/PKP-zabierze-narciarzy-w-Alpy,artykuly,57609,1.html Sprawdziłem w rozkładzie. Pociąg EC do Villach będzie wyjeżdżał z Warszawy Cent. codziennie o godz. 6:45, na miejscu będzie o 18:44, czas przejazdu 11h 59m:) Stacje pośrednie: Warszawa Centralna Sosnowiec Główny Katowice Zebrzydowice Bohumin Ostrava hl.n. Ostrava-Svinov Prerov Otrokovice Stare Mesto u Uh.Hr. Hodonin Breclav Simmeringer Hauptstr Wien Meidling Wiener Neustadt Bruck a. d. Mur Leoben Hbf Knittelfeld Judenburg Unzmarkt Treibach-Althofen St. Veit a. d. Glan Klagenfurt Hbf Villach Hbf 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ja to od razu się rozmarzyłem o takim połączeniu z Alpami... [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Wsiadam powiedzmy o 7.00 i jestem na miejscu o 9.00... Chyba jednak zapomniałem,że to przecież PKP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Zastanawiająca jest duża ilość stacji po stronie Czeskiej. Wydaje mi się, że PKP nastawia się też na czeskiego narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi