Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Film:"Truth in motion" US SKI TEAM's road to Vancouver.

Gość Bode

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bode

Parę tygodni temu wyszedł film "Truth in motion" w całości poświęcony przygotowaniom narodowego teamu Stanów Zjednoczonych w narciarstwie alpejskim na olimpiadę w Vancouver. Produkcja została nagrana szybkimi kamerami rejestrującymi ok 1000 klatek na sekundę, przez co możemy oglądać go w niesamowitej jakości.

Trailer (od 1:07 można zaobserwować technikę in motion)

[YOUTUBE]

[/YOUTUBE]

Póki co, film można ściągnąć z ITunes, pod warunkiem, że posiada się tam konto... Czekamy, aż pojawi się w sprzedarzy w naszym kraju!

Fragment poświęcony SG i DH:

[YOUTUBE]

[/YOUTUBE] Edytowane przez Bode
+ nowy film

:)

jak kupilem pierwszego maka 4 lata temu to wtedy byl pewien myk z zakladaniem kont iTunes.. mianowicie nie trzeba bylo podawac numeru karty bo do wyboru byla opcja 'None' i wpisywalo sie jakis 'fejkowy' adres zamieszkania jako USA :) po jakims czasie Apple sie zorientowalo i nie jest juz to ponoc mozliwe.

przegladnalem film.. generalnie bardzo duzo o Ligetym, Fordzie, Zamenskym, malo o Bode i Vonn:) Film w wersji HD extra.

Jesli ktos ma serwer to moge to uploadowac po 23.

pozdr.

P

• 3 months later...
Gość Bode
hej

wybacz ale nie znam zadnego programu pod os x ktory pozwala robic czesci z pliku..

... moze napisz do Staszka jak to zrobic, lepsza slaba jakosc niz zadna :cool:

Więc Staszku co Ty na to ? może byś to jakoś przepiracił ( ładnie mówiąc opracował ) dla mnie ? :)

a jednak :)

Kraków od Chicago trochę daleko a karty US brak - a jednak idzie :)

Na razie pliki się wloką - jak już zejdą i będę miał pewność, że działa to napiszę co i jak.

SUKCES - niespecjalnie trudne :)

1. Potrzebny jest program iTunes - u mnie to wersja 9.1 http://www.apple.com/itunes/

2. Klik na iTunes Store - dalej np. App Store

3. Wyszukujemy jakąś darmową aplikację np. na iPhone - po prawej są bestsellery płatne a niżej darmowe

4. Klik na napis "Free App" pod dużą ikoną - z lewej u góry

5. "Creujemy New Account" - przy darmowej aplikacji obok ikonek kart i innych płatności pojawi się opcja "None"

Żeby wypełnić rubryczki potrzebny jest jakiś adres - możemy go sobie wygooglać, np. jakieś Loundry w NY, pub w LA albo Funeral Home w Chicago ;) Tak naprawdę chyba nie ma to znaczenia - chodzi tylko o prawidłową długość kodów pocztowych itp.

Ważne: to musi być wersja/adres z USA - z innych krajów iTunes nie widzi tego filmu - nie da się wyszukać. Sprawdzamy to w prawym dolnym rogu okna aplikacji - ma być flaga US w kółeczku.

Nie wiem dlaczego ale u mnie domyślnie wchodził adres GBR: zarejestrowałem się więc na początek w Londynie, wtedy zmieniłem kraj na USA - zarejestrowałem ponownie nowe konto - i...

6. W Search Store wyszukujemy: Truth In Motion - i ...ściągamy :)

Może coś skomplikowałem po drodze ale najważniejsze, że mam pliki u siebie :) 3 pliki:

Truth In Motion_ The U.S. Ski Team's Road to Vancouver.m4v - 627 MB

Truth In Motion_ The U.S. Ski Team's Road to Vancouver - iTunes Extras.ite - 316 MB

Truth In Motion_ The U.S. Ski Team's Road to Vancouver (HD).m4v - 1.38 GB

M4V - odtwarza zarówno iTunes jak i np. Quick Time Player: http://www.apple.com/quicktime/download/

extrasa tylko iTunes - a siedzą tam m.in. trailery, ekranik startowy itd.

HD - warto, ale u mnie ciut przycinało, zwykły (627) ma jakość też dostatecznie dobrą.

U mnie ściągnęło się błyskawicznie (20min.?): mam szybkie łącze (30MB) a iStore daje jakiś mega transfer.

Edytowane przez gajowy01
SUKCES
  • Like 3