mareknot Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Witam! Teoretycznie zakładam, że pytanie retoryczne, ale ktoś może podzieli się swoimi odczuciami na temat nartek w początkach kwietnia (po 10) w La Plagne (Fr.), mianowicie interesuje mnie jak z śniegiem w tym okresie, kwestia rodzaju karnetu (czy wybrać tylko La Plagne, czy też z Les Arcs) np. ze względu na śnieg itp. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Śniegu to może być aż za dużo w tym czasie Przy dużych opadach francuskie leniwce nie wsiadają do ratraków przez parę dni Co do karnetów, ja miałem takie, że mogłem odwiedzać inne ośrodki, coś podobnego do "Skirama Dolomiti" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 15 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Dzięki Bardzo, mam nadzieję że snieg będzie i to stały, bez sporego nadrzutu, bo narty to mam slalomki a nie kłapcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Witam! Teoretycznie zakładam, że pytanie retoryczne, ale ktoś może podzieli się swoimi odczuciami na temat nartek w początkach kwietnia (po 10) w La Plagne (Fr.), mianowicie interesuje mnie jak z śniegiem w tym okresie, kwestia rodzaju karnetu (czy wybrać tylko La Plagne, czy też z Les Arcs) np. ze względu na śnieg itp. Pozdrawiam Marek O śnieg nie musisz się obawiać bo na pewno będzie. Co do jakości będzie on dobry na "górnym piętrze ośrodka" powyżej granicy lasu. Ja zawsze kupowałem skipass na dwie domeny. Uważam również, że trasy Les Arc są ciekawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 15 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Również Dziękuję Bardzo! Może jeszcze trochę ciekawostek informacyjnych na temat tego ośrodka. Oglądnąłem podesłanego linka na zdjęcia i wygląda ciekawie. Ja do tej pory byłem tylko raz na "żabkach". Jeździłem tylko w CH, I i A w paru różnych ośrodkach. Czy ktoś zna zasadę karnetu na La Plagne, gdyż mówiono mi że obejmuje on również jeden dzień na Les Arcs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Również Dziękuję Bardzo! Może jeszcze trochę ciekawostek informacyjnych na temat tego ośrodka. Oglądnąłem podesłanego linka na zdjęcia i wygląda ciekawie. Ja do tej pory byłem tylko raz na "żabkach". Jeździłem tylko w CH, I i A w paru różnych ośrodkach. Czy ktoś zna zasadę karnetu na La Plagne, gdyż mówiono mi że obejmuje on również jeden dzień na Les Arcs. Kiedyś tak było zanim ośrodki zostały połączone. W ramach 6-dniowego karnetu możesz pojechać sobie na jeden dzień do wybranego ośrodka doliny Tarentaise: Espace Killy,3v, Saintefoy, Valmorel, La Rosiere i La Thuile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi