jarek Napisano 28 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2010 cena... Salomona kupiłem za 600pln, Atomica za 399pln - obydwie nówki z wiązaniami Bugi, moim zdaniem jest odwrotnie. Narty zaczynają sięcoraz bardziej różnić. W samej grupie allmountain są narty o krótki skręcie, długim skręcie, bardzo szerokie pod butem (powyżej 80mm)i ciut mniej (ww okolicach 70-75mm). Zwykle nie deliberuje o nartach. Tym bardziej o slalomkach albo gigantkach. Ale akurat z tej grupy, od czterech lat jeździłem na bardzo wielu nartach. ... chyba obaj macie racje (jak to mozliwe? ) bo sa modele ktore ida w ekstreme, np z szerokoscia ale z drugiej strony prznikanie sie grup tez jest widoczne, poza tym all mountain czy allround to w duzej mierze chyba sprawa umowna, niektore gigantki sklepowe tez jakos zaczynaja sie wpisywac w te grupy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 28 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) Duel TT, K2 to dwie przodujące w tej kategori jak dla mnie Nie brałem pod uwagę żadnej z tych marek, raczej myślałem o którejś z najczęściej spotykanych, czyli Fischer, Atomic lub ewentualnie Volkl. Zresztą przyznam się uczciwie, że o istnieniu marki Duel dowiedziałem się dopiero czytając to forum. Chyba będę musiał nieco zrewidować swoje oceny poszczególnych marek oraz nart. Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 28 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) tez brałem udzial w tych testach jako tester wiec jezeli chodzi o almountain to: A czy jeździłeś również na Volkl Tigershark? Ba ja w tym roku bynajmniej nie mając zamiaru zmieniać nart, ale ze zwykłej ciekawości, przetestowałem kilka par nart i dwie pary Volkli tak mnie zachwyciły, że jestem prawie zdecydowany żeby któreś z nich sobie kupić. W pierwszej chwili odrzuciłem Volkl Tigershark ze względu na wyższą cenę oraz zbyt rzucający sie w oczy wygląd i skoncentrowałem się na testowaniu nart Volkl Racetiger GS Racing PowerSwitch, ale gdy trochę na ich temat poczytałem, powróciłem do koncepcji kupna Tigersharka, uznając że narta Allmountain będzie dla mnie lepsza od zawodniczej. Ponieważ nie miałem okazji jeździć na żadnych nartach z wymienionych przez Ciebie, więc pytam o ich porównanie z Volklami Tigershark, zwłaszcza model PS 11 ft. Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawn Napisano 28 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Ja po ostatnim wyjeździe na testy narciarskie utwierdziłem się w przekonaniu, że narty z grupy All Mountain mają bardzo dużą przyszłość. Nie istotna dla mnie jest tu rozpiętość taliowania nart jaką proponują poszczególni producenci. Dzięki temu każdy z narciarzy może znaleźć coś dla siebie, dopasować do swoich potrzeb. Dla mnie liczą się jak najbardziej uniwersalne właściwości tych nart na stoku. Chciałbym zachęcić wszystkich do po testowania nart z tej grupy bo warto doznać nowego doświadczenia. Każdy narciarz z grupy all mountain nie znajdzie coś dla siebie . Mnie jeździ się lepiej przed południem w Polsce na "wąsko pod butem" (Dynamic VR 27 L, slalomka) po południu tytułowe All Mountain - aktualnie Tornado Ti, wcześniej Xwing10 i tigerschark 10 PS. Jak najbardziej uniwersalne doswiadczenia wg mnie nie zastąpią pewnego ukierunkowania i specjalizacji w kierunku ulubionej formy zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi