Chris_M Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Żona na wiosnę kupiła sobie nartki jak w tytule, model 2010. Ponieważ kosztowały trochę kasy, więc chciałem na zdjęciu uwiecznić ich cechy charakterystyczne, a zwłaszcza numer seryjny. Szukałem na nich tego numeru, ale jedyne numery jakie znalazłem to były te, widoczne na załączonym zdjęciu: http://yfrog.com/bccloud9numerj Symbol "AA0003500" nie wydaje mi się być numerem seryjnym, jest trochę zbyt "okrągły", a żadnych innych numerów nie znalazłem. Jeśli ktoś z Was ma ten sam model nart, to prosiłbym o porównanie posiadanego na nich oznaczenia z podanym przeze mnie. EDIT: Zdjęcia nie udało mi się zamieścić, więc podaję do niego tylko link. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Nic mi nie wiadomo o istnieniu numerów seryjnych zwykłych, sklepowych nart - czegoś takiego raczej nie ma (?). Bywają, owszem, ale w wypadku nart komórkowych. Jeśli myślisz o zabezpieczeniu to zwróć się do policji - znakują takie sprzęty: najczęściej pewnie rowery - ale dlaczego nie narty. Jesteś widzę z Krakowa, akurat będąc 2 dni temu w Galerii Kazimierz, kątem oka zauważyłem plakat/ulotkę o policyjnej akcji znakowania właśnie w Galerii, chyba w weekend - ale szczerze powiem, nie wiem czy ten co będzie czy ten co był Update: Niestety to było w poniedziałek: http://www.galeriakazimierz.pl/index.php?module=newses/view&news_id=208 Tu jakieś info z policji: http://www.malopolska.policja.gov.pl/panelkwp.php?idek=449 Mam jednak wątpliwość, czy znakowanie "tajnopisem" przetrwa na narcie - trzeba sprawdzić. Może jakieś tajne miejsce gdzieś pod wiązaniem? Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez gajowy01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szunaj Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 cloud9 Witaj Każda narta ma swój numer narta .W przypadku Cloud 9 popatrz na tył narty gdzie wzdłuż jest napis "Cloud 9" - pod dziewiątką (9) jest czarnymi cyframi wytłoczony numer 8 cyfrowy- wymaga to trochę gimnastyki by ustawić pod odpowiednim kątem.Mam z tym problem za każdym razem gdy pisze paragon i wpisuję numer. pozdrawiam janusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Nic mi nie wiadomo o istnieniu numerów seryjnych zwykłych, sklepowych nart - czegoś takiego raczej nie ma (?). Dawniej zawsze narty miały numer seryjny wybity na bocznej ściance; te są chyba moimi pierwszymi nartami, które numeru nie mają. Jeśli myślisz o zabezpieczeniu to zwróć się do policji - znakują takie sprzęty: najczęściej pewnie rowery - ale dlaczego nie narty. Dotychczas załatwiałem to we własnym zakresie wydrapując na narcie swoje inicjały, ale niezależnie od tego numer seryjny też by się przydał. A temat z Galerią rozeznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Witaj Każda narta ma swój numer narta .W przypadku Cloud 9 popatrz na tył narty gdzie wzdłuż jest napis "Cloud 9" - pod dziewiątką (9) jest czarnymi cyframi wytłoczony numer 8 cyfrowy- wymaga to trochę gimnastyki by ustawić pod odpowiednim kątem.Mam z tym problem za każdym razem gdy pisze paragon i wpisuję numer. No jasny gwint albo na to nigdy nie zwróciłem uwagi, albo było to dawno i wyparłem ... sprawdziłem - no i faktycznie są numery Wypada się zawstydzić bo palnąłem bzdurę w poprzednim poście - sorry, Chris ale też zawsze dobrze się czegoś dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Wypada się zawstydzić bo palnąłem bzdurę w poprzednim poście - sorry, Chris Nie masz co przepraszać, bo każdemu się zdarzy, że czegoś nie wie. A Twoje posty chętnie czytam, zarówno tutaj jak i na pl.rec.sport.zimowe, bo są zawsze bardzo sensowne i wskazują na Twoje duże doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi