Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Atomic Cloud 9 - czy mają numer seryjny?

Chris_M

Rekomendowane odpowiedzi

Żona na wiosnę kupiła sobie nartki jak w tytule, model 2010.

Ponieważ kosztowały trochę kasy, więc chciałem na zdjęciu uwiecznić ich cechy charakterystyczne, a zwłaszcza numer seryjny.

Szukałem na nich tego numeru, ale jedyne numery jakie znalazłem to były te, widoczne na załączonym zdjęciu:

http://yfrog.com/bccloud9numerj

Symbol "AA0003500" nie wydaje mi się być numerem seryjnym, jest trochę zbyt "okrągły", a żadnych innych numerów nie znalazłem.

Jeśli ktoś z Was ma ten sam model nart, to prosiłbym o porównanie posiadanego na nich oznaczenia z podanym przeze mnie.

EDIT:

Zdjęcia nie udało mi się zamieścić, więc podaję do niego tylko link.

Edytowane przez Chris_M

Nic mi nie wiadomo o istnieniu numerów seryjnych zwykłych, sklepowych nart - czegoś takiego raczej nie ma (?). Bywają, owszem, ale w wypadku nart komórkowych.

Jeśli myślisz o zabezpieczeniu to zwróć się do policji - znakują takie sprzęty: najczęściej pewnie rowery - ale dlaczego nie narty.

Jesteś widzę z Krakowa, akurat będąc 2 dni temu w Galerii Kazimierz, kątem oka zauważyłem plakat/ulotkę o policyjnej akcji znakowania właśnie w Galerii, chyba w weekend - ale szczerze powiem, nie wiem czy ten co będzie czy ten co był :)

Update:

Niestety to było w poniedziałek: http://www.galeriakazimierz.pl/index.php?module=newses/view&news_id=208

Tu jakieś info z policji: http://www.malopolska.policja.gov.pl/panelkwp.php?idek=449

Mam jednak wątpliwość, czy znakowanie "tajnopisem" przetrwa na narcie - trzeba sprawdzić. Może jakieś tajne miejsce gdzieś pod wiązaniem? :)

Edytowane przez gajowy01

cloud9

Witaj

Każda narta ma swój numer narta .W przypadku Cloud 9 popatrz na tył narty gdzie wzdłuż jest napis "Cloud 9" - pod dziewiątką (9) jest czarnymi cyframi wytłoczony numer 8 cyfrowy- wymaga to trochę gimnastyki by ustawić pod odpowiednim kątem.Mam z tym problem za każdym razem gdy pisze paragon i wpisuję numer.

pozdrawiam

janusz

• Like 2

Nic mi nie wiadomo o istnieniu numerów seryjnych zwykłych, sklepowych nart - czegoś takiego raczej nie ma (?).

Dawniej zawsze narty miały numer seryjny wybity na bocznej ściance; te są chyba moimi pierwszymi nartami, które numeru nie mają.

Jeśli myślisz o zabezpieczeniu to zwróć się do policji - znakują takie sprzęty: najczęściej pewnie rowery - ale dlaczego nie narty.

Dotychczas załatwiałem to we własnym zakresie wydrapując na narcie swoje inicjały, ale niezależnie od tego numer seryjny też by się przydał.

A temat z Galerią rozeznam :)

Witaj

Każda narta ma swój numer narta .W przypadku Cloud 9 popatrz na tył narty gdzie wzdłuż jest napis "Cloud 9" - pod dziewiątką (9) jest czarnymi cyframi wytłoczony numer 8 cyfrowy- wymaga to trochę gimnastyki by ustawić pod odpowiednim kątem.Mam z tym problem za każdym razem gdy pisze paragon i wpisuję numer.

No jasny gwint :) albo na to nigdy nie zwróciłem uwagi, albo było to dawno i wyparłem ... sprawdziłem - no i faktycznie są numery :) Wypada się zawstydzić bo palnąłem bzdurę w poprzednim poście - sorry, Chris :) ale też zawsze dobrze się czegoś dowiedzieć :)

Wypada się zawstydzić bo palnąłem bzdurę w poprzednim poście - sorry, Chris :)

Nie masz co przepraszać, bo każdemu się zdarzy, że czegoś nie wie.

A Twoje posty chętnie czytam, zarówno tutaj jak i na pl.rec.sport.zimowe, bo są zawsze bardzo sensowne i wskazują na Twoje duże doświadczenie :)