januszb Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Chociaż nie wiem ile taki wariant da dodatkowo do zapłaty na bramkach we Francji - a swoją drogą, nie pamiętam jak się płaci we Francji - bramki czy winieta? bramki i wychodzi znacznie drożej, licz mniejwięcej 10centów za kilometr płatnej autostrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 no to pozostaje mu jechać przez Szwajcarię. Piękny kraj, drogi cymes, więc pewnie 30 euro nie będzie żal wydać. A winietka ważna na cały rok, choć z tego powodu lepiej byłoby jechać w styczniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 choć z tego powodu lepiej byłoby jechać w styczniu a wcale nie bo winieta szwajcarska zakupiona w grudniu jest ważna 14 miesięcy od 01.12.2010 do 31.01.2012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 a czy nie byłoby taniej gdyby tak ominąć Szwajcarię? To oszczędność na szwajcarską winietę 30 Euro. Chyba da się jakoś dojechać Niemcy-Francja, omijając Szwajcarię. Chociaż nie wiem ile taki wariant da dodatkowo do zapłaty na bramkach we Francji - a swoją drogą, nie pamiętam jak się płaci we Francji - bramki czy winieta? Wyjdzie podobnie, a jest dalej! Jedynym tańszym rozwiązaniem są drogi lokalne. Są w lepszym stanie niż nasze drogi krajowe i oczywiście darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemłody Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Raczej pojadę przez Szwajcarię , mapy gogle prowadza najkrótsza drogą przez Szwajcarie i włochy ale wyjdzie dodatkowo opłata a włoskie autostrady a szwajcarska wineta jest ważna na cały rok. Ale czy może ktoś zna te tereny. Z wyjazdu już się nie wycofam został zakupiony w lipcu na promocji cena za apartament 4 osobowy op 430 zł za osobę i free skipas, myślę że b.tanio. we Włoszech i Austrii w tej cenie nic nie było, a we Francji jeszcze nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Raczej pojadę przez Szwajcarię , mapy gogle prowadza najkrótsza drogą przez Szwajcarie i włochy ale wyjdzie dodatkowo opłata a włoskie autostrady unikaj Włoch bo obedrą cię na autostradach a poza tym prawie wszystkie przełęcze w tym rejonie są pozamykane zimą jak już kupisz winietke szwajcarską to jedź do Genewy potem Annecy - Chambery-Gerenoble (ok 20ełro) i dalej dobrą drogą do Gap i już tylko końcówka przez góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARECKI233 Napisano 29 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2010 Wybrałem les deux alpes zdam relacje jak wroce wyjazd w styczniu dzieki za podpowiedzi wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi