Lukasz Napisano 28 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2004 Na allegro pojawiło się ostatnio dużo bardzo tanich ciuchów spydera; kurtki po ok. 500 zł, spodnie ok. 400 zł. Dla każdego znającego ceny sklepowe musi się to wydać podejrzane, wiecie może coś o tych ofertach, może już ktoś coś kupił? Bo mam duże obawy, że to jakieś podróbki z Chin, Malezji itp. nie mające ze spyderem nic wspólnego. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limpdurst Napisano 28 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa "Tanie ciuchy spydera" wydaje mi sie z lekcji polskiego ze to sie nazywa oksymoron... Sadze ze jednak podrobki zwlaszcza jesli ktos to "hurtowo sprzedaje" a nie okazyjnie jeden raz. Albo ktos okradl hurtownie pozdro, Maciek Bolanowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-jasiu Napisano 28 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa Pewnie jakbys dokladnie mogl obejrzec te ciuchy, to moze znalazlbys, gdzies niedoszyte szwy, gdzies nitka leci, jak da sie to zlapac to mozna miec cos przyzwoitego no i wtedy pol biedy bo to odpad. No chyba ze to faktrycznie podroba m-j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekk Napisano 28 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa To podróby z Chin i nikt tego nie ukrywa, nawet metka jest "made in China". Są przyzwoicie uszyte z materiałów takich jakich używa Spyder, tylko że "na boku". Ktoś chyba przywiózł tego cały kontener, bo wszędzie ich pełno. Myślę, że to dobra alternatywa dla podobnych kurtek za 1700 złotych. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draniec Napisano 29 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa Potwierdzam, widziałem. Podróbka na 100%. Informacja że takie same w sklepie kosztują 2000 zł. to wierutne kłamstwo. Z oryginałem to nie ma nic wspólnego (Goretexu to oczywiście nigdy nie widziało), choc dorze zrobiona i ładna to wyceniłbym ją na góra 200zł. ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa No i tego się właśnie spodziewałem. Dzięki za info. Pozdrawiam PS. Nota bene, oryginalsny spyder też nigdy gore-texu nie widział na oczy, oni używają jakiegoś swojego wynalazku, w/g nich o wiele lepszego niż gore-tex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekk Napisano 30 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2004 Tanie ciuchy SPYDERa Jeździłem w takiej kurtce dzisiaj w niemal ekstremalnych warunkach. Było co prawda niezbyt zimno (-5) ale wiatrzysko chciało mi łeb urwać i kto był na Karlikowie wie o czym mówię. Pod spodem miałem tylko "oddychający" podkoszulek(!!!) i ani nie zmarzłem, ani się nie spociłem. Kto mówi, że ta kurtka nie ma membrany? Nie ma goretexu, tylko dermizax i wierzcie mi, to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-jasiu Napisano 1 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2004 Tanie ciuchy SPYDERa Gdzie sa szyte oryginaly, troche w polsce, a pewnie wiekszosc i tak z chin. m-j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burok z Kocmyrzowa Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 Tanie ciuchy SPYDERa Oglądałem i spodnie i kurtki z tej "tańszej" kolekcji ... . Jedno jest pewne -- nie jest to zwykła, ordynarna podróba. Zbyt dobrze jest to wykonane. Wszędzie tam gdzie ma byc odpowiednia naszywka to jest, gdzie ma być napa z logiem pająka tam jest. Szwy i wykończenia bez zarzutu ... zatem skąd ta cena? Właśnie. W Polsce też sie szyje ciuchy dla Spyder`a. Polak potrafi. Może oprócz legalnej produkcji dla Spydera leci obok lewizna na tych samych maszynach, z tego samego nawet być może materiału. Tylko idzie po cenie "producenta". Jak myślicie, ile w finalnej cenie kurtki Spyder`a jest kosztów produkcji z materiałem? Wprowadzając to do obiegu poza oficjalna dystrubucją można sprzedawać to w takiej cenie i to z zyskiem. Do dotyczy również lewego importu z Chin. Pytanie jest tylko jedno -- czy te niskobudżetowa kolekcja jest z oryginalnych materiałów. Tu tkwi problem. Bo jeżeli nie jest, to pytanie -- jak bardzo tandetne są to materiały? pozdro, buro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi