Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Tanie ciuchy SPYDERa

Lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro pojawiło się ostatnio dużo bardzo tanich ciuchów spydera; kurtki po ok. 500 zł, spodnie ok. 400 zł. Dla każdego znającego ceny sklepowe musi się to wydać podejrzane, wiecie może coś o tych ofertach, może już ktoś coś kupił? Bo mam duże obawy, że to jakieś podróbki z Chin, Malezji itp. nie mające ze spyderem nic wspólnego.

Pozdrawiam

Łukasz

Tanie ciuchy SPYDERa

To podróby z Chin i nikt tego nie ukrywa, nawet metka jest "made in China". Są przyzwoicie uszyte z materiałów takich jakich używa Spyder, tylko że "na boku". Ktoś chyba przywiózł tego cały kontener, bo wszędzie ich pełno. Myślę, że to dobra alternatywa dla podobnych kurtek za 1700 złotych. Pozdrawiam.

Tanie ciuchy SPYDERa

Potwierdzam, widziałem. Podróbka na 100%. Informacja że takie same w sklepie kosztują 2000 zł. to wierutne kłamstwo. Z oryginałem to nie ma nic wspólnego (Goretexu to oczywiście nigdy nie widziało), choc dorze zrobiona i ładna to wyceniłbym ją na góra 200zł. :))

Pozdrawiam

Tanie ciuchy SPYDERa

Jeździłem w takiej kurtce dzisiaj w niemal ekstremalnych warunkach. Było co prawda niezbyt zimno (-5) ale wiatrzysko chciało mi łeb urwać i kto był na Karlikowie wie o czym mówię. Pod spodem miałem tylko "oddychający" podkoszulek(!!!) i ani nie zmarzłem, ani się nie spociłem. Kto mówi, że ta kurtka nie ma membrany? Nie ma goretexu, tylko dermizax i wierzcie mi, to działa :)

Tanie ciuchy SPYDERa

Oglądałem i spodnie i kurtki z tej "tańszej" kolekcji ... . Jedno jest pewne -- nie jest to zwykła, ordynarna podróba. Zbyt dobrze jest to wykonane. Wszędzie tam gdzie ma byc odpowiednia naszywka to jest, gdzie ma być napa z logiem pająka tam jest. Szwy i wykończenia bez zarzutu ... zatem skąd ta cena? Właśnie. W Polsce też sie szyje ciuchy dla Spyder`a. Polak potrafi. Może oprócz legalnej produkcji dla Spydera leci obok lewizna na tych samych maszynach, z tego samego nawet być może materiału. Tylko idzie po cenie "producenta". Jak myślicie, ile w finalnej cenie kurtki Spyder`a jest kosztów produkcji z materiałem? Wprowadzając to do obiegu poza oficjalna dystrubucją można sprzedawać to w takiej cenie i to z zyskiem. Do dotyczy również lewego importu z Chin.

Pytanie jest tylko jedno -- czy te niskobudżetowa kolekcja jest z oryginalnych materiałów. Tu tkwi problem. Bo jeżeli nie jest, to pytanie -- jak bardzo tandetne są to materiały?

pozdro, buro

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...