Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Problem z wyborem sprzętu:/

buszo96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam mam do wyboru:

Elan Speedwave 12 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2024&id_modelu=2572

Volkl RiceTiger SC http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1605&id_modelu=1947

Nie mogę się zdecydować:/ Które polecacie ? Bardziej przekonują mnie Elany ponieważ mogę je dostać za małą cenie i w nienaruszonym stanie. Jeżdżę sporo, więc nie mówcie że jakieś narty będą dla mnie za twarde, za szybkie itd. bo na każdej sobie poradzę. Mój problem polega na tym że nie wiem na które się zdecydować.

Proszę o szybką odpowiedz.

Pozdrawiam

Speedwave jest bardziej uniwersalny, lepszy w gorszych warunkach, dobry skręt długi, bardzo dobry średni, dostateczny krótki, można jeździć klasykiem wygodnie. Volkle są nieco twardsze, głównie do krótkiego skrętu, średni też pojadą ale słabiej, głównie na twarde i równe trasy, w innych warunkach męczące i mniej przyjemne (przyjazne), niby mają charakter sportowy czyli trzeba na nich prawie cały czas napierać a na Elanie można sie nieco powozić choć ponapierac też się da:D

Nie zawsze jeżdżę na stokach dobrze przygotowanych do jazdy:)

Z tego co piszesz wynika że RaceTiger'y mogą sobie nie poradzić na muldach itp.

a SpeedWave'y w lepszy jak i w gorszych też sobie poradzą.

+ dla SpeedWave'ów

A co powiesz o tej narcie :

Stoeckli Laser SL http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=759&id_modelu=1013&opinie=wszystkie#nk

Nie miałem okazji jeździć ale mogę kupić. Z komentarzy wynika że narta jest dobra, ale może ktoś z was jeździł i pochwali się wrażeniami z jazdy? :D

Edytowane przez buszo96

Tak naprawdę,to ja też miałbym problem .które wybrać.Jeździłem na tych modelach nart,czy elan jest bardziej uniwersalny:confused:-szczerze mówiac nie odniosłem takiego wrażenia/rozczrowanie/,natomist narta "dla ludu" przy swoim SC była bardziej przyjazna;)Narty tak naprawdę porównywalne;)Najlepiej przetestować,chociaż różnice są trudne do wychwycenia:pSercem byłem za elanem,a rozum podpowiadał -volkl;;):D

Witam, ja również zastanawiam się nad zakupem elanów speedwave 12, tylko nie wiem jaką długość wybrać. Mam 72kg i 184cm wzrostu (może nieco więcej). Czy długość 176cm to dla mnie nie za dużo? Ile wynosi kwota, jaką można zapłacić za używki 08/09 z krawędziami i ślizgami w stanie bdb i ostro poniszczoną szatą? Oczywiście cały czas chodzi mi o ten model elanów;)