Sebi Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Witam wszystkich, jestem od kilku tygodni na etapie poszukiwań modelu nart odpowiadających moim umiejętnością i im więcej czytam tym trudniej jest mi się na coś zdecydować? Swoje pierwsze narty kupiłem praktycznie w ciemno, bez żadnych konsultacji i porad. Na szczęście udało się kupiłem volkle ac. Miałem te narty 5 lat i właśnie przyszedł czas na zmiany. Mam 35 lat, 172 cm wzrostu i 70 kg wagi. Swój poziom oceniam na 6. Lubię dłuższy skręt, jazdę na krawędziach, czasem też lubię pojeździć krótkim skrętem. Poszukuję narty niezbyt twardej, skrętnej raczej uniwersalnej, na wszystkie rodzaje tras. Moje typy to: Volkl AC 20 Volkl Crosstiger Steel (nie wiem czy nie za twarda?) Volkl Sensor 3 (nie wiem czy nie za łagodna?) i od dzisiaj Volkl Tigershark 8 ft (nie wiem czy podołam?) Narty muszę kupić już w przyszłym tygodniu wiec będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Dlaczego tylko Volkl? Z innych firm mogłyby Ci przypsaować np: Fischer Progressor 8+, Viron 6.6 albo Motive 76 Dynastar Contact Groove Head Icon TT 60 Salomon - coś z serii 24 np Hours albo Daytona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebi Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 dlaczego Volkl? jakoś czuję sentyment do tej marki, ale poczytam o nartach które mi poleciłeś. Tylko jak znów się zacznę wgłębiać to mi może kilka tyg zejść a czasu mam niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Trudno, żeby ktoś Ci napisał np "Bierz Crosstigera bo to najlepsze deski", każde, które wymieniłeś i ja wymieniłem są na pewno dobre, ważne by je optymalnie dopasować do swoich potrzeb,umiejętności i upodobań. Jeśli nie masz możliwości i czasu przetestować a zakładam, ze nie masz bo tak jest przeważnie to zostaje Ci poczytać testy i opinie i dopasować je do tego czego szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebi Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 masz rację, muszę poczytać, mam tylko wątpliwości co do tigersharków, czy nie będą zbyt wymagające? No cóż, bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebi Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 witam po dłuższej przerwie, niestety wyjazd na narty w ferie nie wypalił (dzieci dostały ospy) więc miałem trochę więcej czasu na przemyślenia. Wybór padł na HEAD ICON TT60. Mam jedynie problem z doborem wysokości nart. Przypomnę, że mam 172 cm wzrostu i ważę 67 kg. Proszę o radę jaką długość wybrać? 158 czy 164? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Jeśli lubisz głownie dłuższy skret to bierz dłuższe czyli 164 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 bierz śmiało 164cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi