xyzan Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Na wstępie chciałem się przywitać Trochę czytałem i postanowiłem napisać z pytaniem. Otóż chyba dość klasyczne pytanie na tym forum, bo chciałem się poradzić osób, które się lepiej znają Czy wskazane narty (Viron 2.2) się nadadzą? Czy lepiej dla osoby w miarę początkującej/średniozaawansowanej wybrać coś innego? Otóż metryczka wygląda tak: 1. Płeć - M 2. Wiek - 27 3. Waga - 70kg 4. Wzrost - 171cm 5. Na nartach jeżdżę od 1 sezonów, ( 7-14 dni w sezonie) - jeździłem zeszły sezon w Alpach, a wcześniej ponad 10 lat temu 2 sezony 6. Moje umiejętności określam na 4-5 (zgodnie ze skalą, to dokładnie pomiędzy, bo 4 przeskoczyłem, a 5 jeszcze nie daję rady Czarne stoki sprawiały mi dość duże trudności i zazwyczaj nie udawało się bez wywrotki, czerwone spoko, nawet zamuldzone. (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic HawX 80 (kupione w zeszłym roku przed wyjazdem) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - antycznych, dostałem w spadku po koledze, ale średnio się dla mnie nadają. Rossignol Major 4.0 191cm (96-65-80) A we wcześniejszych sezonach (te 10 lat temu) na zupełnie prostych deskach 9. Preferuję styl jazdy (krótkim skrętem (o ile te narty mi pozwoliły:P), rekreacyjną, po przygotowanych stokach) - 10. Upatrzyłem sobie narty - Fisher Viron 2.2 (155-160) 11. Mój budżet na narty to około - 1000pln Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Nadają się, 160 cm i będzie ok, możesz też wziśsć model 4.4 - będzie bardziej przyszłościowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyzan Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Dzięki. Model 4.4 jednak odrobinę za bardzo przekracza mój budżet... Mogłoby nie starczyć na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi