Jez Napisano 23 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Fischer RC4 RACE SC racing booster (160cm) Heja, Czy ktoś mógłby mi arbitralnie ocenić twadość tej narty? 1. średnia 2. średnio-twarda 3. twarda Czy pasuje ona do średnich umiejetnosci - moja waga: 71kg, wysokość 176cm wielkie dzięki !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 23 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Fischer RC4 RACE SC racing booster (160cm) Hej Moim zdaniem 2 średnio twarda ( bardziej jednak twarda niz srednio) Jezeli jezdzisz na krawedzi to powinna byc ok pozdr Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 23 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2004 Fischer RC4 RACE SC racing booster (160cm) Nie wiem na ile moge wypowiedziec sie kompetentnie gdyz jezdze 1 sezon wyjezdzilem ok 200godz. zaczynalem na Atomicach beta carv 8.18 i w polowie sezony po dlugim namysle i przeczytaniu 100tki testow, porownan, opisow wybralem wlasnie ten model fischera - rc4 race sc 160 z 2003/2004 - znajomy narciarz i wlasciciel sklepu odradzil mi model worldcup gdyz jak okreslil to juz narta dla wytrawnych narciarzy i zrobilem tak jak mi poradzil zakupilem race sc z plyta tyroli 9mm i wiazaniami tyrolia Freeflex+d8 . Teraz troche wrazen - mam 178 waze 68kg . Po 1 zjedzie na stoku 1600m gdzie standardowo jezdzilem na starych atomicach bez "postojow" myslalem ze wypne narty i wyrzuce (Atomiki juz sprzedalem znajomemu - wiec odwrotu nie bylo) bylem zalamany narta duuzo twardsza zupelnie inaczej sie prowadzi agresywne skrety (promien skretu 11m - nie wyobrazalem sobie jazdy na worldcupie z promieniem 8m) , wymagaja mocniejszych nog i niezlej kondycji (ten stok musialem brac na 3 razy) . Najwazniejsza sprawa - buty ! ja mialem do atmicow lange z flexem 60 - spox , dla fischerow to stanowczo za malo !!! 90 minimum - zupelnie inne prowadzenie zupelnie inna kontrola nad nartami. Takie byly w skrocie poczatki. Co moge powiedziec teraz ? po ok 70godzinach na moich fischerach? - TO JEST TO !!!! tej narty trzeba sie nauczyc , poczuc a wtedy da Ci to czego chcesz , moim skromnym zdaniem jest to narta perfekcyjna , jak teraz porownuje jazde na tamtym allroundowym modelu atomic-a z tym modelem fischera to jakbym jezdzil na listewkach a obecnie na szynach sa twarde dzieki czemu baardzo stabilne pewnie tną snieg jak sobie wymarzysz zarowno w krotkim skrecie jak funcarvingowym (ktory bardziej preferuje), nie chce tu robic reklamy bo napewno nie jestem osoba kompetentną do ocen potraktuj moja wypowiedz jako wrazenia - odczucia z 1 reki osoby ktora dosiadła tego modelu . Zycze milej lektury i udanego smigania bez wzgledu co wybierzesz. pozdrawiam ims ps. - na przyszly sezon zmienie plyte na wyzsza conajmniej 15mm ps.2 - kusi mnie zeby sprobowac kiedys fischera WorldCup-a podobno jeszcze twardsze i jeszcze bardziej perfekcyjne (a to taliowanie !!! szok) ale to moze za 2 sezony jak troche naucze sie jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 24 Marzec 2004 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2004 Fischer RC4 RACE SC racing booster (160cm) odpowiedz nr 2 - gratuluje wyboru! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi