arbiter Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam wszystkich Proszę o poradę ( jeśli to możliwe ) w sprawie wymienionych modeli nart Atomica czyli VC75 i VF70 Przeszukałem forum jak umiałem i znalazłem "stare" wieści jak system wchodził i narty były nieznane . Ja jeździłem na nartach Atomica GS9 , następnie przesiadłem się na SXB5 i jestem zakochny w tej starej narcie Niestety jest już wiekowa i czas na zmianę , ktoś z fachowców zaproponował mi aby przesiadł się na na wymienione modele. Jaka jest w/g was znacząca różnica między nimi ( prócz ceny ) Bardzo proszę o niepisanie na temat innych firm i porad bo zostanę przy Atomicu Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2011 ach nikt nic nie powie ?> wierzyć się nie chcę iż na tylu forumowiczów nikt nie miał doczynienia z tymi nartami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 nikt nic nie powie ?> wierzyć się nie chcę iż na tylu forumowiczów nikt nie miał doczynienia z tymi nartami A mieli kontakt z tymi nartami,jak poszukasz na forum to znajdziesz:rolleyes:-opinie raczej mało pochlebne;),ale ja raczej byłbym bardziej obiektywny:pNarta w czsie swojej prezentacji nie była tania,a i nie wszyscy zrozumieli jej przesłanie;)Jak już wydaje się ciekawszą propozycją VC 75:p.Atomic z tymi modelami nie wstrzelił się w gusta narciarzy;),lepiej wypadł Metron:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Sxb5 DZIĘKI A powiedz co byś ze swego doświadczenia polecił zamiast SXB5 ? Tak jak napisałem , na GS fajnie ale na tych B5 duuzo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 (edytowane) DZIĘKI A powiedz co byś ze swego doświadczenia polecił zamiast SXB5 ? Tak jak napisałem , na GS fajnie ale na tych B5 duuzo lepiej B5 to jak bombowiec,i tak go traktuj na stoku:pCzyli mocna forteca dla siłowych narciarzy:rolleyes:,szukasz cross atomica to SX9-10,ale lepiej Metron.Ja bym się nie bał tego wynalzku atomica i wybrałbym VC 75:rolleyes:=chcesz narty typowe do GS -to przecież w wyborze masz atomici,które są przecież chwalone!!!! Edytowane 2 Sierpień 2011 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 ale czy VARIO CUT 75 nie jest wynalazkiem ? ja bym nie zmieniał ale B5 są stare coś powiesz na temat VC 75 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 ale czy VARIO CUT 75 nie jest wynalazkiem ? ja bym nie zmieniał ale B5 są stare coś powiesz na temat VC 75 ? Typowy allmountain:D,którego nie zobaczysz na stoku-rodzynek:rolleyes:,trzeba poczuć tą technologię,czyli poddać się trochę narcie;)Czy lepsza od Metrona?-nie wiem,dla mnie Metron był najlepszą propozycją tej firmy:rolleyes:Z tą nartą będziesz między salomonem x-wang 10, a fischer progressor 8-9;).Dla GS masz propozycje inne-bardziej ambitne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Najlepiej jak wypożyczę i się przejadę ( aby się nie rozczarować wydając spory grosz ) dla mnie "przecinak B5 " NAJLEPSZY i może znajdę ze starej kolekcji a nowe dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Oczywiście jak możliwość testów-to slorzystaj:rolleyes:B-5 będzie super GS poza trasą,pod warunkiem,że masz kondycję,mase i technikę-to taki odpowiednik grizzly volka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Kondycja jest Masa słabiej 86 kg -186 cm Technika Najważniejsze że frajda jest a oceniać się każdy może tylko jak tu czytam to wielu "mistrzów" można spotkać ,co drugi tydzień narty mają A poważnie , to sobie śmigam 15 rok lecz lubię ( a może , tylko umiem ) na przygotowanych traskach Dlatego tak te SXB5 mi pasują bo suną .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Kondycja jest Masa słabiej 86 kg -186 cm Technika Najważniejsze że frajda jest a oceniać się każdy może tylko jak tu czytam to wielu "mistrzów" można spotkać ,co drugi tydzień narty mają A poważnie , to sobie śmigam 15 rok lecz lubię ( a może , tylko umiem ) na przygotowanych traskach Dlatego tak te SXB5 mi pasują bo suną .............. Wszystko się zgadza:D,ale ten GS trochę nie pasuje;)Jeśli chodzi o dluższy skręt to tak.ale na przygotownej trasie na mistrzostwo świata nie ma co liczyć Jeśli chodzi Ci o stabilną i uniwersalną nartę,która radzi sobie w ciężkich warunkch:rolleyes:,a Ty jak podajesz nie jesteś "ułomkiem "=to ta narta jest dla Ciebie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 Rozumiem iż masz na myśli SXB5 ? a nie VARIO CUT Tylko ich dawno nie robią i dylemat co w zamian jak nie znajdę nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 VC to nowe narty,a B5 pewnie będzie następstwo w tym roku,coś w rodzaju Nomand:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 VC to nowe narty,a B5 pewnie będzie następstwo w tym roku,coś w rodzaju Nomand:rolleyes: B5 raczej nie ma godnego następcy - żadne B5 tak samo SX jak Metron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 B5 raczej nie ma godnego następcy . Oj,nie znasz do końca Atomica,ta narta jest do jazdy pozatrasowej,ale są modele do skialpinizmu:DA tak naprawdę to B5 mistrzostwa nie zdobyła,za ciężka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 (edytowane) Oj,nie znasz do końca Atomica,ta narta jest do jazdy pozatrasowej,ale są modele do skialpinizmu:DA tak naprawdę to B5 mistrzostwa nie zdobyła,za ciężka:p Darek, rozumiem że jeździłeś na nich? Bo ja jeździłem dłużej niż jeden dzień na obydwu modelach. Edytowane 3 Sierpień 2011 przez mysiauek literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Blizzard R-power A co koledzy powiedzą na temat takiej narty BLIZZARD R-POWER Full Suspension IQ + Power 12 model 10/11 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2011 A co koledzy powiedzą na temat takiej narty BLIZZARD R-POWER Full Suspension IQ + Power 12 model 10/11 ???? Ja powiem: nie miałem przyjemności użycia, a staram się tylko o takich wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi