Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Atomic VC 75 , VF70

arbiter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Proszę o poradę ( jeśli to możliwe ) w sprawie wymienionych modeli nart Atomica czyli VC75 i VF70

Przeszukałem forum jak umiałem i znalazłem "stare" wieści jak system wchodził i narty były nieznane .

Ja jeździłem na nartach Atomica GS9 , następnie przesiadłem się na SXB5 i jestem zakochny w tej starej narcie :)

Niestety jest już wiekowa i czas na zmianę , ktoś z fachowców zaproponował mi aby przesiadł się na na wymienione modele.

Jaka jest w/g was znacząca różnica między nimi ( prócz ceny )

Bardzo proszę o niepisanie na temat innych firm i porad bo zostanę przy Atomicu

Pozdrawiam serdecznie

nikt nic nie powie ?>

wierzyć się nie chcę iż na tylu forumowiczów nikt nie miał doczynienia z tymi nartami

:confused:

A mieli kontakt z tymi nartami,jak poszukasz na forum to znajdziesz:rolleyes:-opinie raczej mało pochlebne;),ale ja raczej byłbym bardziej obiektywny:pNarta w czsie swojej prezentacji nie była tania,a i nie wszyscy zrozumieli jej przesłanie;)Jak już wydaje się ciekawszą propozycją VC 75:p.Atomic z tymi modelami nie wstrzelił się w gusta narciarzy;),lepiej wypadł Metron:rolleyes:

• Like 1

DZIĘKI

A powiedz co byś ze swego doświadczenia polecił zamiast SXB5 ?

Tak jak napisałem , na GS fajnie ale na tych B5 duuzo lepiej :P

B5 to jak bombowiec,i tak go traktuj na stoku:pCzyli mocna forteca dla siłowych narciarzy:rolleyes:,szukasz cross atomica to SX9-10,ale lepiej Metron.Ja bym się nie bał tego wynalzku atomica i wybrałbym VC 75:rolleyes:=chcesz narty typowe do GS -to przecież w wyborze masz atomici,które są przecież chwalone!!!!

Edytowane przez dareklewandowski

ale czy VARIO CUT 75 nie jest wynalazkiem ?

ja bym nie zmieniał ale B5 są stare

coś powiesz na temat VC 75 ?

Typowy allmountain:D,którego nie zobaczysz na stoku-rodzynek:rolleyes:,trzeba poczuć tą technologię,czyli poddać się trochę narcie;)Czy lepsza od Metrona?-nie wiem,dla mnie Metron był najlepszą propozycją tej firmy:rolleyes:Z tą nartą będziesz między salomonem x-wang 10, a fischer progressor 8-9;).Dla GS masz propozycje inne-bardziej ambitne;)

Kondycja jest :D

Masa słabiej ;) 86 kg -186 cm

Technika :rolleyes:

Najważniejsze że frajda jest a oceniać się każdy może tylko jak tu czytam to wielu "mistrzów" można spotkać ,co drugi tydzień narty mają :confused:

A poważnie , to sobie śmigam 15 rok lecz lubię ( a może , tylko umiem )

na przygotowanych traskach

Dlatego tak te SXB5 mi pasują bo suną ..............

Kondycja jest :D

Masa słabiej ;) 86 kg -186 cm

Technika :rolleyes:

Najważniejsze że frajda jest a oceniać się każdy może tylko jak tu czytam to wielu "mistrzów" można spotkać ,co drugi tydzień narty mają :confused:

A poważnie , to sobie śmigam 15 rok lecz lubię ( a może , tylko umiem )

na przygotowanych traskach

Dlatego tak te SXB5 mi pasują bo suną ..............

Wszystko się zgadza:D,ale ten GS trochę nie pasuje;)Jeśli chodzi o dluższy skręt to tak.ale na przygotownej trasie na mistrzostwo świata nie ma co liczyć;)

Jeśli chodzi Ci o stabilną i uniwersalną nartę,która radzi sobie w ciężkich warunkch:rolleyes:,a Ty jak podajesz nie jesteś "ułomkiem "=to ta narta jest dla Ciebie:rolleyes:

Oj,nie znasz do końca Atomica,ta narta jest do jazdy pozatrasowej,ale są modele do skialpinizmu:DA tak naprawdę to B5 mistrzostwa nie zdobyła,za ciężka:p

Darek, rozumiem że jeździłeś na nich? Bo ja jeździłem dłużej niż jeden dzień na obydwu modelach.

Edytowane przez mysiauek
literówka