Gilbertus Napisano 16 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2011 Witam całkiem nie dawno zakupiłem sobie co prawda używane narty SALOMON Prolink S3 Equipe na wiązaniach widzę napis PULSE kompletnie nie znam się na sprzęcie zazwyczaj wypożyczałem co rusz w innym miejscu. W Tym roku postanowiłem sobie zakupić całkowicie swój sprzęt. Mam buty Lange Blaster 8 rozmiar buta 295 Narty jak wyżej moje parametry to 193 cm na 87 kg doczytałem że wiązania mam ustawić na 6.5 jednak cały problem polega na tym iż nie wiem jak przesunąć wiązania tak aby długość podeszwy wszedł do wiązania przystawiam i widzę różnice z 3 cm brakuje co zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2011 co zrobić ? Przy zakupie nart powinieneś zapytać w jakim zakresie wiązane narty można regulować, jest to wartość podawana w milimetrach od - do, np. od 280 do 320 mm. A teraz może się okazać że nie ma możliwości przestawić wiązanie na Twoją dużą nogę, może ale wcale nie musi. Najprostsze co Ci można doradzić to wizyta w serwisie, której i tak nie unikniesz, bo jak piszesz nie masz jeszcze odpowiedniego doświadczenia, a w nartach musisz koniecznie ustawić siłę wypięcia - pamiętaj o tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2011 Witam całkiem nie dawno zakupiłem sobie co prawda używane narty SALOMON Prolink S3 Equipe na wiązaniach widzę napis PULSE Narty, jak zgaduję mają ok. 10 lat lub więcej (?) dlatego trudno coś powiedzieć dokładnie. O ile kojarzę, może być tak, że wtedy jeszcze nie było takich płyt, które umożliwiają łatwe przestawianie w pełnym zakresie. Może być konieczne przemontowanie wiązań, czyli nowe otwory, wiercenie itp. kompletnie nie znam się na sprzęcie zazwyczaj wypożyczałem co rusz w innym miejscu. W Tym roku postanowiłem sobie zakupić całkowicie swój sprzęt. Mam buty Lange Blaster 8 rozmiar buta 295 Narty jak wyżej moje parametry to 193 cm na 87 kg doczytałem że wiązania mam ustawić na 6.5 http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso.htm Pod tym linkiem możesz sobie sprawdzić ile ma być: albo doczytać z tabeli albo skorzystać z animacji na obrazku - jest interaktywna. 6.5 wychodzi dla początkującego (?) Tu ew. masz jakiś programik do obliczania - nie sprawdzałem: http://www.filesland.com/dincalculator/ Możesz poszukać też w polskim internecie tabeli pt. "Tabela firmy Marker oparta o normę DIN" jednak cały problem polega na tym iż nie wiem jak przesunąć wiązania tak aby długość podeszwy wszedł do wiązania przystawiam i widzę różnice z 3 cm brakuje co zrobić ? Pokazać jakieś fotki jak to wygląda dokładnie, albo zanieść do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi